Nieuws

Staphorst zamelt geld in voor onverzekerde tractorbestuurder die ongeluk veroorzaakte

De 17-jarige bestuurder van de trekker kon op tijd ontsnappen
De 17-jarige bestuurder van de trekker kon op tijd ontsnappen © Henry Wallinga
Een rekening van 500.000 euro ligt er voor de familie van een trekkerbestuurder die een ongeval veroorzaakte in Staphorst. De trekker viel stil op een spoorwegovergang toen er een trein aan kwam. De 17-jarige bestuurder kon op tijd ontsnappen, maar omdat de familie niet verzekerd is zijn de financiële gevolgen groot. Het dorp zamelt nu geld in om ze te helpen.
Het ongeval gebeurde op 7 januari bij de spoorovergang in het centrum van Staphorst. Niemand raakte gewond.

Onverzekerd

De crowdfundactie is opgezet door de Stichting Staphorst-helpt-Staphorst. De stichting is opgericht om onverzekerde bewoners te helpen die schade hebben veroorzaakt. De familie van de trekkerbestuurder is volgens De Stentor vanwege religieuze redenen niet verzekerd.
Omdat de bestuurder van de trekker minderjarig is, ligt de rekening bij zijn ouders. Ze moeten een half miljoen euro betalen vanwege de schade aan de trein en het spoor, de vele auto's in de directe omgeving die beschadigd zijn, de kosten van het inzetten van vervangend vervoer voor de 400 passagiers, de schade veroorzaakt door vertraging en de schade aan de trekker zelf.
De teller van de doneeractie staat na drie dagen op 148.000 euro.
Ook de trein raakte beschadigd bij het ongeval
Ook de trein raakte beschadigd bij het ongeval © Henry Wallinga

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.