nieuws

Ted van Leeuwen is de nieuwe technisch manager van FC Twente

Vanaf 1 juni is Ted van Leeuwen de nieuwe technisch manager van FC Twente. Hij tekent een contract voor drie jaar. Dat heeft de club dinsdag laten weten.
Van Leeuwen is een bekende in het Nederlandse voetbal. Hij was onder andere actief bij AGOVV en Vitesse, maar maakt ook de sprong naar het buitenland. Daar was hij werkzaam als technisch directeur bij Valetta FC op Malta en Anorthosis Famagusta in Cyprus.

"Eén van de grootste van Nederland"

"Ik heb erg veel zin om bij FC Twente aan de slag te gaan", zegt Van Leeuwen op de website van de club. "Na het kampioenschap in 2010 en de tweede plaats het jaar erop waren de prestaties minder, maar ik beschouw de club als een van de grootste van Nederland, bovendien een zeer sympathieke club. In de gesprekken zaten we al vrij snel op één lijn."
Van Leeuwen is zich bewust van de huidige positie van de club. "Ik realiseer me dat de club momenteel een zware periode doormaakt en dat de mogelijkheden beperkt zijn", zegt hij. "In dit soort situaties is het eerst zaak om te overleven, vervolgens proberen te stabiliseren en daarna kun je weer denken aan uitbouwen.”

"Capabele bestuurder"

Aldo van der Laan laat weten blij te zijn met de komst van Van Leeuwen: “Met hem halen we een zeer capabele technische bestuurder binnen die leiding zal geven aan het voetbalbedrijf. Bovendien heeft hij veel ervaring op het gebied van scouting. Hij heeft bijvoorbeeld bij AGOVV aangetoond met weinig middelen goede en creatieve spelers te kunnen halen. In die periode was hij onder andere verantwoordelijk voor het aantrekken van Huntelaar, Chadli en Mertens, Verhaegh.”
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.