Nieuws

112 nieuws: Hennepkwekerij aangetroffen in Enschede en aanrijding Zwolle

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van vrijdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

21:20 uur | Uitslaande brand Almelo

In een bedrijfspand in Almelo heeft een enorme brand gewoed. Het volledige bericht lees je hier.

21:15 uur | Auto rijdt door na aanrijding

De hulpdiensten zijn uitgerukt voor een aanrijding op de Floresstraat in Zwolle. Op de kruising met de Ceintuurbaan bleek een kop-staartbotsing te hebben plaatsgevonden. Een personenauto botste achterop een lesauto die voor het verkeerslicht stond te wachten. De rijinstructrice raakte bij de aanrijding gewond en is in een ambulance meegenomen. De kandidaat die achter het stuur zat bleef ongedeerd.
De bestuurder van de auto die achterop de leswagen botste, is er na de aanrijding vandoor gegaan. Over de auto is verder niets bekend.
Aanrijding op Floresstraat in ZwolleP
Aanrijding op Floresstraat in ZwolleP © Persbureau Noord Oost Nederland

16.00 uur | Politie treft hennepkwekerij aan in Enschede

De politie maakt bekend dat gistermiddag bij het doorzoeken van een bedrijfspand aan de Oosterstraat een hennepkwekerij met 600 planten is gevonden in Enschede. De kwekerij is ontmanteld en de aangetroffen planten zijn vernietigd.
Agenten kwamen het adres na een periode van onderzoek op het spoor. Vooralsnog is er niemand aangehouden, maar het onderzoek loopt nog verder. Dat richt zich ook op mogelijk wederrechtelijk verkregen voordeel.
Voor de kwekerij was er sprake van diefstal van stroom, gas en water. Naast planten werden er tal van goederen aangetroffen die worden gebruikt voor de illegale hennepteelt, zoals ventilatoren, lampen, filters en materiaal voor de stroomvoorziening. In de garageboxen op het terrein werden ook diverse van diefstal afkomstige goederen aangetroffen.
Politie vindt hennepkwekerij en gestolen goederen in Enschede
Politie vindt hennepkwekerij en gestolen goederen in Enschede © Dennis Bakker/News United

13.45 uur | Zenderen zonder stroom na beschadiging kabel

Bij graafwerkzaamheden met een minikraan in een speeltuin aan de Hoge Maat in Zenderen is een stroomkabel geraakt. Daardoor zit een groot deel van Zenderen zonder elektriciteit. De brandweer is met drie voertuigen ter plaatse om hulp te verlenen. Aanvankelijk werd gedacht dat een gasleiding was geraakt. Dat bleek dus een stroomkabel te zijn. Enexis gaat nu bekijken of de stroomstoring snel kan worden opgelost. Hoe lang het gaat duren voordat Zenderen weer stroom heeft, is nog onbekend.
Graafmachine raakt ondergrondse stroomkabel in speeltuin Zenderen
Graafmachine raakt ondergrondse stroomkabel in speeltuin Zenderen © Jan Willem Klein Horstman/News United

11.10 uur | Meisje op fiets aangereden in Nijverdal

Een meisje op een fiets is vanmorgen op de rotonde van de Rijssensestraat met de Bergleidingweg in Nijverdal aangereden door een auto. De 15-jarige scholiere liep daarbij enig letsel op, maar kon ter plaatse worden behandeld door ambulancepersoneel. De auto heeft schade als gevolg van de aanrijding. De weg is tijdelijk afgesloten voor verkeer dat vanuit Rijssen naar het centrum van Nijverdal wil rijden.
Fietsster aangereden door auto op rotonde
Fietsster aangereden door auto op rotonde © Jan Willem Klein Horstman/News United

10.45 uur | Gewonde bij bedrijfsongeval op bouwplaats in Zwolle

Op een bouwplaats achter de Broerenkerk in de Zwolse binnenstad heeft vanmorgen een bedrijfsongeval plaatsgevonden. Daarbij is een persoon zwaargewond geraakt. Volgens omstanders is een zwaar voorwerp op het slachtoffer gevallen. Een traumahelikopter is voor hulpverlening geland op het Parkeerdek Noordereiland. De trauma-arts heeft daarna het slachtoffer in een ambulance begeleid naar het ziekenhuis in Zwolle. De arbeidsinspectie zal een onderzoek instellen naar het bedrijfsongeval.
Trauma-arts verleent assistentie bij bedrijfsongeval in Zwolle
Trauma-arts verleent assistentie bij bedrijfsongeval in Zwolle © PNN

10.37 uur | 17-jarige gepakt voor gewapende overval in Zwolle

Een 17-jarige jongen uit Almere is aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op een winkel aan het Bachplein in Zwolle.
Op 11 december werd een gewapende overval gepleegd op een filiaal van de Wibra aan het Bachplein. De overvaller bedreigde een medewerkster met een mes. Hij deed een greep uit de kassa en ging er vandoor.
De Wibra in Zwolle was na de overval gesloten.
De Wibra in Zwolle was na de overval gesloten. © Persbureau Meter
De jongen werd ook gezocht voor twee overvallen in Bussum. De aanhouding werd verricht door de eenheid Midden-Nederland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.