nieuws

OM eist drie jaar cel in hoger beroep balkonmoord Enschede

In hoger beroep wordt 3 jaar gevangenisstraf geëist tegen de verdachte die Stefano Eikenaar uit Enschede van het balkon van een appartement aan het Van Heekplein in Enschede zou hebben geduwd.
In februari is de man vervroegd vrijgelaten, omdat volgens de rechters in Arnhem niet zeker was of hij geduwd had. Doodslag is niet te bewijzen, daarom wordt hem nu "mishandeling met de dood ten gevolge hebbende" ten laste gelegd.
De 37-jarige heeft al 2 jaar en 44 dagen in voorarrest gezeten. De rechtbank vindt nu dat de man in afwachting van de uitspraak niet opnieuw de gevangenis in hoeft.

Negen jaar cel

In juli 2014 werd de man uit Enschede in de rechtbank nog tot 9 jaar cel veroordeeld. De rechtbank in Almelo achtte het bewezen dat de 37-jarige man zijn 17-jarige partner van een balkon op de derde verdieping duwde. Dat gebeurde begin 2013 bij een ruzie in hun woning aan het Van Heekplein. Beide mannen zouden op dat moment onder invloed zijn van drugs en drank.

De veroordeelde Enschedeër heeft altijd gezegd dat hij zijn vriend juist heeft geprobeerd naar binnen te trekken. Tijdens een worsteling zou het slachtoffer over de reling zijn gevallen.
De advocaat van de verdachte eist daarom vrijspraak voor zijn cliënt. Op 8 juni om 14:00 uur is de uitspraak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.