Betaald voetbal

GA Eagles-trainer Hake: "Record erg mooi, maar houden we ons niet mee bezig tegen RKC"

René Hake
René Hake © Orange Pictures
Go Ahead Eagles kan zaterdagavond goede zaken doen tegen RKC Waalwijk. Als de Deventer club weet te winnen in het Mandemakers Stadion zet het niet alleen de 'directe concurrent' op vier punten, maar pakt de ploeg van trainer René Hake ook een decennia oud record.
"Go Ahead Eagles, en ook RKC, moeten nog steeds oppassen in de competitie. Het doel is onveranderd: lijfsbehoud. Als we deze wedstrijd weten te winnen doen we goede zaken en positioneren we onszelf heel erg goed op de ranglijst", zegt Hake.

Joseph Oosting

RKC - Go Ahead Eagles is ook het treffen tussen twee Drentse trainers. Oosting, nu oefenmeester in Waalwijk, was jaren terug de assistent van Hake bij FC Emmen. "We kennen elkaar al heel erg lang en hebben altijd contact gehouden. Dat geeft alleen maar aan dat onze band heel erg goed is."
"De Drentse nuchterheid zie je bij beide ploegen ook terug op het veld. Evenals de passie voor het spelletje. We zijn goede vrienden en dat we tegen elkaar mogen spelen is een voorrecht, maar dat telt morgen even niet", vervolgt de oefenmeester.
Hake: "Het record is heel erg mooi, maar daar houden we ons niet mee bezig"

Record

Go Ahead Eagles kan een record uit 1970 verbreken. De club is voor de tweede keer in de historie ongeslagen in elf Eredivisieduels op rij en zet zonder nederlaag tegen RKC de langste ongeslagen reeks ooit voor de club neer op het hoogste niveau.
Voor Hake is het record bijzaak. "Het gaat om het eerstvolgende resultaat. Als we doen we wat hebben afgesproken maken we een goede kans om die wedstrijd te winnen. De consequentie daarvan, het record, is heel erg mooi, maar daar houden we ons niet mee bezig", besluit hij.
Hake kan in Waalwijk nog steeds geen beroep doen op de geblesseerden Philippe Rommens en aanvoerder Bas Kuipers.
De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles is zaterdagavond om 21.00 uur live te volgen in De Oosttribune op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.