Nieuws

112 Nieuws: Geen treinen tussen Deventer en Rijssen na ongeval op spoor

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van zondag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

13.20 | Trein Deventer - Rijssen staat stil na aanrijding

Het treinverkeer tussen Deventer en Rijssen is gestremd vanwege een ongeval op het spoor. Op de overweg van de Zanddijk in Rijssen is een persoon aangereden en daarbij overleden. NS verwacht dat na 15 uur de dienstregeling weer kan worden hervat. Er rijden tot die tijd bussen om reizigers te vervoeren.
Aanrijding op het spoor bij Rijssen
Aanrijding op het spoor bij Rijssen © Kevin Sand

11.30 uur Brandweer redt ree uit water in Giethoorn

De brandweer van het korps Giethoorn heeft zondagmorgen een ree van de verdrinkingsdood gereed. Het dier lag totaal verkleumd in het water aan de Bramen en kon er niet meer uitkomen. Voorbijgangers zagen het reetje spartelen en alarmeerden de brandweer.
Het reddingsteam van de brandweer ging het water in en wist de ree snel uit het water te krijgen. Het onderkoelde dier is in dekens gewikkeld en vervolgens opgewarmd in het brandweervoertuig. Na een lange tijd is een poging ondernomen het dier weer uit te zetten in het nabij gelegen riet. Het dier was echter nog steeds te verzwakt om zelf op te staan.
Brandweer Giethoorn haalt ree uit water
Brandweer Giethoorn haalt ree uit water © Compact Media
Brandweerlieden hebben het dier vervolgens weer ingewikkeld in doeken, zodat het reetje in alle rust zelf kan bijkomen van de stressvolle situatie. Een medewerker van dierenambulance uit Meppel houdt het dier zolang in de gaten.

10.45 uur | Auto crasht tegen lantaarnpalen in Deurningen

Op de Hengelosestraat in Deurningen is een auto van de weg geraakt en heeft vervolgens twee lantaarnpalen geramd. De brandweer is bezig om een vrouw uit de auto te bevrijden. Het slachtoffer is gewond en zit vastgeklemd in de auto. Er is sprake van grote schade en de weg ligt bezaaid met brokstukken.
Het slachtoffer gaat per ambulance mee naar het ziekenhuis.
Brandweer moet inzittende uit gecrashte auto bevrijden
Brandweer moet inzittende uit gecrashte auto bevrijden © Jordi Heinen/News United

09.40 uur | Brand in schuur Tilligte

De brandweer heeft een uitslaande brand geblust die vanmorgen rond zeven uur was ontstaan in een schuur achter een woning aan het Kerkepad in Tilligte. De schuur is volledig uitgebrand, ook de overkapping heeft schade opgelopen. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning en aangrenzende bebouwing . De oorzaak van de brand is onbekend.

21.30 uur | Bezorger op elektrische fiets botst tegen auto en scooter

Op de Oldenzaalsestraat in Enschede was een maaltijdbezorger op een elektrische fiets gisteravond betrokken bij een dubbele aanrijding. De bezorger botste ter hoogte van een wegafsluiting eerst op een auto en vervolgens tegen een scooter. De bestuurder van de scooter raakte daarbij gewond. De bezorger is door de politie meegenomen naar het bureau, omdat hij mogelijk probeerde er vandoor te gaan..
Dubbele aanrijding ter hoogte van wegafsluiting
Dubbele aanrijding ter hoogte van wegafsluiting © Dennis Bakker/News United

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.