Betaald voetbal

Solide FC Twente in eigen huis eenvoudig langs FC Utrecht

Dat De Grolsch Veste een onneembaar pantheon is dit seizoen heeft ook FC Utrecht zondagmiddag aan den lijve moeten ondervinden. FC Twente versloeg de Domstedelingen eenvoudig met 2-0 en dat betekende de achtste thuisoverwinning van het Eredivisieseizoen voor de Enschedese formatie.
In de basisopstelling van trainer Ron Jans ontbrak Michal Sadilek, die met liesklachten verstek moest laten gaan. Zijn plek op het middenveld werd ingevuld door Mathias Kjölö. Daarnaast ruimde Jans ook een startplek in voor Joshua Brenet, die op de rechtsbackpositie de voorkeur kreeg boven Alfons Sampsted.
Het publiek in de koude Grolsch Veste kon zich aanvankelijk niet echt opwarmen met het vertoonde spel van beide ploegen. Twente had veelal het balbezit en Utrecht kon in aanvallend opzicht weinig uitrichten tegen de solide defensie van de thuisploeg.

Eerste doelpogingen Twente

De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor de gastheren. Vaclav Cerny legde klaar voor de inlopende Ricky van Wolfswinkel, maar de inzet van de spits verdween een meter naast het Utrechtse doel. Even later keerde doelman Vasilis Barkas een inzet van Cerny.

Cerny opent score

Geheel verdiend kwam Twente op slag van rust op voorsprong. Op het middenveld ontfutselde Ramiz Zerrouki de bal van verdediger Modibo Sagnan waarna de Algerijn Cerny een vrije doortocht gaf. De Tsjech faalde op zijn beurt niet oog-in-oog met goalie Barkas: 1-0.
Cerny brak op aangeven van Zerrouki de ban voor FC Twente
Cerny brak op aangeven van Zerrouki de ban voor FC Twente © Orange Pictures
Aan het begin van de tweede helft kwamen de bezoekers iets beter in de wedstrijd en dat resulteerde na een uur spelen in een levensgrote kans van Bas Dost. Na een afgeslagen schot van Taylor Booth had de lange spits de bal voor het intikken, maar van dichtbij faalde hij.

Misidjan rondt beheerst af

Daarna nam Twente het initiatief weer over en en kon Van Wolfswinkel de marge verdubbelen. Uit een voorzet van Virgil Misidjan kopte de aanvalsleider echter naast. Een paar minuten later was het uiteindelijk wel raak voor de Enschedeërs. Misidjan kwam na een snelle ingooi van Gijs Smal in scoringspositie en met een bekeken schuiver bracht de vleugelaanvaller de 2-0 voorsprong op het bord.

Achtste thuiszege

Daarmee was het verzet van Utrecht gebroken en wist het FC Twente van Ron Jans, waar Robin Pröpper in de slotfase nog een treffer wist te voorkomen, de punten andermaal in Enschede te houden. De winst op FC Utrecht betekende de achtste thuisoverwinning van dit seizoen voor de Tukkers en in de stand passeert Twente Ajax, dat in de Klassieker gelijkspeelde tegen koploper Feyenoord.

FC Twente - FC Utrecht 2-0

1-0 Cerny (45+2)
2-0 Misidjan (64)
Arbiter: Van der Kerkhof
Geel: Booth, Salah-Edinne
FC Twente: Unnerstall; Brenet (Sampsted/62), Hilgers (Pleguezuelo/78), Pröpper, Smal; Zerrouki, Vlap (Steijn/61), Kjölö (Salah/Edinne/78); Cerný (Rots/89), Van Wolfswinkel, Misidjan.
FC Utrecht: Barkas; Ter Avest (Van der Maarel/81); Van der Hoorn, Sagnan, Viergever; Brouwers, Bozdogan, Boussaid (Douvikas/81); Booth, Dost, Younes (Maeda/71).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.