Amateurvoetbal

HSC'21 en Rohda Raalte walsen over opponenten heen, gelijkspel Heino

Jules Stokkers was de grote man bij HSC'21
Jules Stokkers was de grote man bij HSC'21 © Orange Pictures
Net als de zaterdagamateurs stond dit weekend ook voor de topamateurs in het zondagvoetbal de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op het programma. HSC'21 en Rohda Raalte begonnen 2023 met een overtuigende overwinning.
HSC'21 startte het kalenderjaar in eigen huis tegen Unitas met een ongekende aanvalsdrift. De bezoekers uit Gorinchem werden overklast in de beginfase en al na vijf minuten leidde HSC met 2-0 via Cenk Uguz en Jules Stokkers. Even later zorgde Stokkers ook voor de 3-0, waarna Unitas via Robert Mutzers iets terugdeed.
Daarna was het weer de beurt aan HSC'21, dat al na 23 minuten op een 5-1 voorsprong stond. Zeki Erkilinc tekende voor de 4-1 en met een onvervalste hattrick tilde Stokkers de stand naar 5-1. Na rust ging de Haaksbergse storm wat liggen en was het slotakkoord voor Unitas, dat via een eigen doelpunt van Mika Schrijver een doekje voor het bloeden kreeg.
Samenvatting HSC'21 - Unitas

Ruime zege Rohda Raalte

Ook Rohda Raalte liet in de Vierde Divisie van zich horen op deze zondagmiddag. Op eigen veld werd Alcides met klinkende cijfers verslagen: 5-1. Voor rust leidde de thuisploeg al met 2-0 dankzij treffers van Kevin Peppels en Sven Pazie. Het tweetal wist ook in de tweede helft het net te vinden en ook Damon van Hoften deelde namens Rohda mee in de feestvreugde (5-0). De eretreffer van Alcides kwam tien minuten voor tijd op naam van Maurice Tinholt.
In dezelfde divisie wist Heino een punt af te snoepen van Hoogeveen, dat derde staat. In Drenthe wist Heino-doelman Kevin Reimink zich te onderscheiden met een aantal knappe reddingen. Ook de bezoekers kregen kansen, maar uiteindelijk bleef het bij 0-0.
Bekijk hier de statistieken van de spelers van HSC'21, Rohda Raalte en Heino.