Betaald voetbal

Cerny blij dat hij weer belangrijk kan zijn voor Twente: "Doelpunt was een tijdje geleden"

Vaclav Cerny
Vaclav Cerny © Orange Pictures
FC Twente boekte zondagmiddag een rimpelloze 2-0 zege op FC Utrecht en met de driepunter klimmen de Enschedeërs over Ajax heen op de ranglijst van de Eredivisie. Vaclav Cerny bracht Twente op het goede spoor door de eerste treffer voor zijn rekening te nemen en was blij met de overwinning.
"Ik vind het leuk als we zo spelen als vandaag", klonk het na afloop. "Zo'n gevoel wil je eigenlijk na iedere wedstrijd hebben. Een hele lekkere overwinning." Cerny brak de ban door op slag van rust raak te schieten. "Het is heel belangrijk dat die erin valt voor de rust, dan ga je lekker de kleedkamer in met iets meer rust. Het was een goed moment met druk zetten en daardoor fouten afdwingen. Zo'n moment hadden we even nodig."

Tussen de benen

"De doelman bleef lang staan en uiteindelijk vond ik de ruimte tussen benen", beschrijft de Tsjech zijn doelpunt. "Hier ben ik heel blij mee. Het is voor mezelf heel lekker. Het was een tijdje geleden dus het is goed dat ik weer belangrijk ben met een goal."
Naast Cerny was ook die andere buitenspeler, Virgil Misidjan, belangrijk met een treffer. "Als aanvaller wil je maar één ding. En dat is wat je traint doordeweeks ook wil laten zien in de wedstrijden. Dat is vandaag heel mooi gelukt."

Meedoen met de top

Twente staat nu op vier punten achterstand van koploper Feyenoord. Volgens Cerny moet de ploeg uit Enschede vooral naar zichzelf blijven kijken. "Als je je ding blijft doen en je wedstrijden blijft winnen, hoe raar het ook klinkt, dan blijf je meedoen. Als je geen punten laat liggen doe je automatisch mee."
Scorende Cerny blij met drie punten: "Een hele lekkere overwinning"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.