Overige sporten

Landstede Hammers grijpt ticket voor bekerfinale na remise tegen Feyenoord

Landstede Hammers naar bekerfinale
Landstede Hammers naar bekerfinale © Orange Pictures
Landstede Hammers heeft zich geplaatst voor de finale van het nationale bekertoernooi. In het eigen Landstede Sportcentrum voldeed een gelijkspel (69-69) tegen Feyenoord om de eindstrijd te bereiken.
De remise was genoeg nadat de Zwolse basketballers afgelopen donderdag de heenwedstrijd van de halve finales in Rotterdam hadden gewonnen met een puntenverschil van vijftien.

Geen problemen

In eigen huis kwam de formatie van assistent-coach Mark van Schutterhoef, die Herman van den Belt tijdelijk vervangt, nauwelijks in de problemen. Via 17-17 aan het einde van het eerste kwart stond er halverwege een 41-35 voorsprong op het bord.
In het derde kwart kwam Feyenoord wel terug in de wedstrijd (52-55), maar in de laatste tien minuten wist Landstede een mogelijk zenuwslopend slot in de kiem te smoren.

ZZ Leiden

In de finale van het nationale bekertoernooi is ZZ Leiden de tegenstander van Landstede Hammers. De Zuid-Hollandse landskampioen van 2021 wist zich over twee wedstrijden te ontdoen van Donar.