Nieuws

112 Nieuws: Uitslaande brand in Enschede onder controle | Protest voor provinciehuis

In dit bericht houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

16.45 uur | Gewonde bij ongeluk in Zwolle

Bij een ongeluk op de Braunstraat in Zwolle is vanmiddag een gewonde gevallen. Twee auto's botsten daar op elkaar, vermoedelijk door een voorrangsfout.
De gewonde is naar het ziekenhuis gebracht. Een ander slachtoffer is nagekeken in de ambulance, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.
Gewonde bij een ongeluk in Zwolle
Gewonde bij een ongeluk in Zwolle © News United / Luciano de Graaf

16.20 uur | Uitslaande brand in Enschede onder controle

In een bedrijfspand op de ir. Schiffstraat in Enschede, heeft een uitslaande brand gewoed. BHV'ers hebben het pand ontruimd.
Na een half uurtje had de brandweer het vuur onder controle. Er worden delen van het dak gesloopt om na te kunnen blussen. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.
Uitslaande brand in Enschede
Uitslaande brand in Enschede © News United / Dennis Bakker

15.35 uur | Actievoerders voor provinciehuis Zwolle

Vanuit Arnhem zijn actievoerders onderweg naar Zwolle. Het zijn enkele tientallen boeren en sympathisanten die vanmorgen voor het Gelderse provinciehuis hebben geprotesteerd tegen het beleid uit Den Haag. Na het protest in Arnhem zijn ze naar Zwolle doorgereden, waar ze rond 16.00 uur aankwamen. Naar verluidt heeft een delegatie binnen de muren van het provinciehuis een gesprek met een gedeputeerde.
De gemeente Zwolle heeft voor het provinciehuis een weg afgesloten, om het protest te kunnen ontvangen.
Protest in Zwolle
Protest in Zwolle © News United / Luciano de Graaf

21.00 uur | Gewonde bij eenzijdig ongeluk Bergentheim

Een automobilist is gisteravond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Van Roijensweg (N343) bij Bergentheim. De bestuurder verloor de macht over het stuur toen de auto in de berm terecht kwam. Vermoedelijk door een stuurcorrectie schoot de auto daarna de parallelweg over en sloeg over de kop in een weiland. De bestuurder is naar het ziekenhuis overgebracht.
Auto slaat over de kop in weiland naast N343 bij Bergentheim
Auto slaat over de kop in weiland naast N343 bij Bergentheim © GS Media

20.50 uur | Dak beschadigd bij woningbrand in Deventer

De brandweer heeft gisteravond een woningbrand aan de Putmanstraat in Deventer geblust. Door nog onbekende oorzaak was brand ontstaan op de zolderverdieping van de hoekwoning. De brandweer had het vuur snel onder controle, toch raakte het dak flink beschadigd. Niemand raakte gewond bij de brand.
Dak beschadigd bij woningbrand in Deventer
Dak beschadigd bij woningbrand in Deventer © PNN

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.