nieuws

Burgemeester Gerritsen Haaksbergen biedt excuses aan voor monstertruckdrama, maar treedt niet af

Burgemeester Hans Gerritsen van Haaksbergen heeft vanavond tijdens een raadsvergadering over het monstertruckdrama zijn excuses aangeboden. Maar zal ondanks de kritiek van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid niet aftreden.
Gerritsen ligt onder vuur na het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, waarin felle kritiek werd geuit op zijn functioneren. Zo zou de burgemeester niet voldoende betrokken zijn bij het verlenen van de vergunning. De gemeente stelde amper eisen aan de vergunning en had te weinig kennis en expertise in huis om de risico's te kunnen beoordelen.
Voorafgaand aan de vergadering nam Gerritsen het woord, waarin hij reageerde op het rapport. Hij gaf onder meer aan dat hij begrijpt dat zijn positie in het geding is gekomen. Maar toch ziet hij niks in aftreden. "Ik zie en voel echter geen persoonlijke verwijtbaarheid voor door de Onderzoeksraad geconstateerde tekortkomingen bij het verlenen van de vergunning. Als dat het geval was had ik hier zeker niet meer gestaan.", aldus Gerritsen.

Kritiek is hard maar terecht

De burgemeester erkende wel dat er onder zijn bewind fouten zijn gemaakt. "Een gebrek aan alertheid, een gebrek aan scherpte bij het beoordelen van deze aanvraag, een te informele werkwijze in praktijk, amper betrokkenheid van het management. Deze kritiek is hard maar terecht. Ik erken deze fouten, neem de kritiek ter harte en bied daarvoor mijn excuses aan.
 
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.