nieuws

Zwolse theaters vragen extra geld aan gemeente

De directie van de Zwolse Theaters, Odeon en De Spiegel, doet een dringend beroep op de gemeente Zwolle om dit jaar een eenmalige bijdrage van 350.000 euro beschikbaar te stellen om de exploitatie van de beide Zwolse theaters voor de toekomst gezond te houden.
De extra bijdrage is nodig om in de komende jaren een flinke bezuinigingsopdracht te realiseren. Vanaf dit jaar moeten de theaters structureel 250.000 euro bezuinigen op de totale gemeentelijke subsidie van 4,3 miljoen euro. Dat bedrag loopt in 2018 op naar 350.000 euro per jaar.

Bezuinigingsopdracht

Om aan die bezuinigingsdoelstelling te voldoen moet de organisatie omgebouwd worden. De theaters moeten op zoek naar nieuwe geldbronnen om de tekorten in de toekomstige begroting op te vangen. Gedacht wordt aan extra zalenverhuur, horeca faciliteiten, een slimmere programmering en een efficiëntere bedrijfsvoering.
Vooral het onderhoud van de beide theaters is onderwerp van gesprek met de gemeente. Theater de Spiegel is inmiddels 10 jaar oud en toe aan een flinke opknapbeurt. De directie wil in overleg met de gemeente bekijken hoe de kosten voor het onderhoud het beste opgevangen kunnen worden. De extra subsidie aanvraag van 350.000 euro wordt 8 juni in de Zwolse gemeenteraad besproken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.