Betaald voetbal

Duke Verduin tekent eerste profcontract bij PEC: "Dit was mijn doel aan het begin van het seizoen"

Duke Verduin
Duke Verduin © Orange Pictures
Doelman Duke Verduin heeft zijn eerste profcontract binnen. Bij PEC Zwolle tekende de 19-jarige keeper tot medio 2025. Hij kwam vorig jaar over van Koninklijke HFC uit de Tweede Divisie.
"Ik ben heel blij met mijn eerste contract", begint Verduin. "Het was aan het begin van het seizoen een doel van me om een contract af te dwingen. Dat dit nu ook daadwerkelijk gelukt is, is prachtig. Ik heb het goed naar mijn zin bij PEC Zwolle, waar ik dagelijks veel leer van Jasper Schendelaar, Mike Hauptmeijer en keeperstrainer Diederik Boer. Dat mij een contract is aangeboden geeft aan dat ik op de goede weg ben, maar ik besef ook dat er nog veel te leren en te verbeteren valt. Daar ga ik dan ook al mijn energie instoppen."

Veel vertrouwen

Technisch directeur Marcel Boudesteyn: "Ik feliciteer Duke met zijn eerste contract. Het is fijn dat we weer een talent hebben kunnen vastleggen, die zich de afgelopen maanden nadrukkelijk heeft laten zien. Wij hebben dan ook veel vertrouwen in Duke. Het is nu zaak dat Duke gaat werken aan zijn volgende stap, waardoor hij in de toekomst meer speelminuten kan maken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.