Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: al spookrijdend bijna frontaal op vrachtwagen

Deze automobilist belandt om wat voor reden dan ook op de verkeerde weghelft.
Deze automobilist belandt om wat voor reden dan ook op de verkeerde weghelft. © RTV Oost
Wat is deze automobilist nu eigenlijk aan het doen? In een onbewaakt ogenblik aan het dagdromen? Toch nog even iets op het mobieltje bekijken? En dat op een drukke weg met een tegemoetkomende vrachtwagen.
Het incident speelde zich vorige maand af op de N34 in de richting van Hardenberg.

Close call

De bestuurster van de auto met dashcam, die ons de video toestuurde, noemt het een 'close call'. Te zien is hoe de ervoor rijdende automobilist nogal bruusk de middenstreep passeert. Waarom dat gebeurt, is een raadsel.
Deze automobilist belandt om wat voor reden dan ook op de verkeerde weghelft.

Verblind door de zon wellicht? Dat zou zomaar kunnen. Al ligt het - gezien de manier waarop hij/zij op de verkeerde weghelft belandt - eerder voor de hand dat de bestuurder even heel wat anders aan het doen is. Even aan het dagdromen? Met de navigatie aan het prutsen? Of toch even drukker met het mobieltje dan met autorijden? Alle veilig verkeer-campagnes ten spijt...

Spookrijder

Hoe dan ook, de bestuurder heeft werkelijk op het allerlaatste moment door dat hij/zij zich op de verkeerde weghelft bevindt. Ongetwijfeld tot grote schrik van de tegemoetkomende trucker, die deze spookrijder recht op zich af ziet komen en werkelijk op het allerlaatste moment terugstuurt naar het eigen baanvak.

Toesturen video

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.