nieuws

Is burgemeester Gerritsen na vanavond nog burgemeester van Haaksbergen?

Heeft Haaksbergen na vanavond nog een burgervader? Als 10 van de 19 gemeenteraadsleden het vertrouwen in burgemeester Gerritsen opzeggen niet meer, maar zover is het nog niet.
Om 19:30 start een raadsvergadering waarin het rapport over het Monstertruckdrama besproken wordt. De oppositie heeft acht zetels en heeft dus minimaal twee stemmen nodig vanuit de coalitie om Gerritsen af te kunnen zetten.

"Geen motie"

Het CDA, de grootste oppositiepartij met vijf zetels, is dan ook nog wat voorzichtig met haar plannen. De partij is niet van plan om vanavond een motie van wantrouwen in te dienen, maar houdt een slag om de arm. "We gaan kijken hoe de vergadering verloopt', zegt Patrick Ten Voorde van het CDA.

Meningen verdeeld

De inwoners van Haaksbergen reageren ondertussen wisselend op de vraag of Gerritsen moet blijven. "Het is toch belachelijk", wordt gezegd. "Die man moet zijn verantwoordelijk nemen. Maar daar is natuurlijk nog niks mee opgelost, de ellende blijft. Er moet ook gekeken worden naar de ambtenaar die de vergunning heeft bekeken."
"Wat schiet je er mee op", vraag een ander zich af. "Misschien hebben een aantal ambtenaren een fout gemaakt. De burgemeester is verantwoordelijk, maar ja wat kan zo'n man er aan doen. En de eigen burgers kunnen de oprotpremie betalen."

Live

RTV Oost doet vanavond live verslag van de gemeenteraad via een livestream en een liveblog. De vergadering begint om 20:00.
 
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.