nieuws

Sail Kampen moet aan extra voorwaarden voldoen om subsidie te krijgen

Sail Kampen moet aan extra voorwaarden voldoen wil het ook voor de editie in 2018 een gemeentelijke subsidie ontvangen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders bepaald na een uitvoerige evaluatie. De organisatie is tevreden en kijkt vol vertrouwen uit naar het komende evenement in 2018.
De evaluatie was een eis van de gemeenteraad. De editie in 2014 trok 230.000 bezoekers, maar later bleek dat de organisatie zich fors had verkeken op opbrengsten uit parkeergelden.

Geen 10.000, maar 3.000 parkerende bezoekers

De organisatie rekende op 10.000 parkeerders, maar het werden er slechts 3.000. Er was een speciaal parkeerterrein ver buiten de binnenstad ingericht en daarvoor werden veel pendelbussen gehuurd. Maar veel mensen gingen wildparkeren en een ondernemer op industrieterrein Spoorlanden bood een goedkopere parkeervoorziening aan.
Door de tegenvallende parkeergelden vroeg Sail Kampen de gemeente om steun van 45.000 euro. Wat het college betreft kan de organisatie deze extra subsidie krijgen als ook de gemeenteraad akkoord gaat. Strengere voorwaarden zijn onder meer dat de organisatie vooraf met een businessplan komt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.