nieuws

Natura Docet is het leukste museum voor kinderen in Overijssel

Natura Docet Wonderryck Twente
Natura Docet Wonderryck Twente
Natura Docet Wonderryck Twente is het leukste museum voor kinderen in Overijssel. Dat is de uitkomst van een stemming onder kinderen tussen de 6 en 12 jaar die het museum bezochten. Het natuurhistorisch museum in Denekamp kreeg gemiddeld een 8,8 als rapportcijfer van de jonge museumbezoekers.
Via de app of de website museumkids.nl gaven ruim 2800 jonge 'museuminspecteurs' een rapportcijfer aan de 419 musea die zij in het hele land bezochten. Met een gemiddeld rapportcijfer van 8,88 scoorde Verzetsmuseum Junior, onderdeel van Verzetsmuseum Amsterdam, het hoogst van het land. Natura Docet Wonderryck Twente werd het beste 'Kidsproof Museum' van het jaar in de provincie Overijssel.
Kinderen beoordelen de musea onder meer op de kwaliteit van de tentoonstelling, in hoeverre het museumbezoek leidt tot nieuwe kennis en de kinderen mogen aangeven wat ze zouden veranderen als zij zelf één dag museumdirecteur waren. Opvallend is dat voorgaande jaren vooral techniekmusea hoog scoorden, terwijl dit jaar veel natuurmusea in de lijst voorkomen. Vorig jaar was techniekmuseum HEIM het leukste museum voor kinderen van deze provincie.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.