nieuws

'Positie Gerritsen was niet houdbaar, hij had geen keuze'

Burgemeester Gerritsen stapte gisteravond op
Burgemeester Gerritsen stapte gisteravond op © Sem van der Wal
"We kregen naar aanleiding van het rapport het gevoel dat er geen zelfreflectie was bij burgemeester Gerritsen. Het oordeel van de raad was dan ook duidelijk." Dat zegt D66-raadslid Vonkeman naar aanleiding van het opstappen van burgemeester Gerritsen van Haaksbergen, gisteravond. Gerritsen stapte op nadat de gehele raad het vertrouwen in hem had opgezegd.
Van tevoren was van een aantal fracties al bekend hoe ze tegen de conclusies van het rapport aankeken. "Het was denk ik niet houdbaar, als je naar de inhoud kijkt dan had hij ook geen keuze", aldus Leefbaar Haaksbergen. Vooral het gebrek aan zelfreflectie en het feit dat Gerritsen de vergunning in stand zou houden zoals hij was werd hem ernstig kwalijk genomen. 

'Aftreden persoonlijk triest voor Gerritsen'

Wethouder en locoburgemeester Van Vlaanderen sprak namens alle wethouders en noemde het aftreden voor Gerritsen 'persoonlijk triest'. "We hebben begrip voor zijn keuze. We willen als wethouders kenbaar maken dat we zeer plezierig met hem hebben kunnen samenwerken." Vanochtend vergaderen de wethouders met de gemeentesecretaris om een aantal zaken te gaan regelen.
Advocaat Van Eck, die een aantal slachtoffers bijstaat, vindt het goed dat Gerritsen zijn verantwoording neemt. "Ik hoop dat de opvolger dat ook doet, in die zin dat er tot uitbetaling van de schadevergoeding wordt overgegaan." Letselschadespecialist Drost vindt het opstappen een 'belangrijk politiek signaal'. "Dit is ook voor de slachtoffers belangrijk om het drama ook in emotionele zin te kunnen verwerken. Een schadevergoeding is één, maar ook de verwerking en erkenning is ontzettend belangrijk."
 
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.