Betaald voetbal

GA Eagles-trainer René Hake kijkt uit naar drukke periode: "Mooie puzzel en uitdaging"

Go Ahead Eagles staat een mooie periode te wachten. De ploeg speelt de komende 19 dagen liefst zes wedstrijden. Geen probleem voor trainer René Hake, die er naar uitkijkt.
"Ook wel weer mooi om zo'n reeks te hebben. Omdat dat ook voor ons staf een uitdaging is. Hoe ga je die wedstrijden aanvliegen en in de tussentijd trainen? Welke spelers kunnen zwaardere belasting aan dan andere spelers? Dus het is een mooie puzzel en uitdaging om daar zo goed mogelijk door te komen en zoveel mogelijk goede resultaten te halen."
De eerste tegenstander in die reeks is morgenavond AZ. Hake is daar kort en krachtig over. "We hebben morgen een zeer goede tegenstander tegenover ons, dus dat is een zeer mooie uitdaging."

Verbeteren

De Deventer eredivisieclub doet het goed. Het team is al elf duels op rij ongeslagen, maar Hake waakt voor verslapping. "We hebben nog genoeg om te verbeteren, genoeg om voor te spelen en het enige doel dat we hebben is in de Eredivisie blijven. Daar moeten we met het hele rechterrijtje om spelen. We hoeven nog niets te rekenen, we moeten gewoon zorgen dat we verbeteren. Dan kun je beter worden en daarmee iets afdwingen en daar gaat het voor ons om."

Idzes

Deze week werd duidelijk dat Jay Idzes in de belangstelling staat van het Schotse Aberdeen. Maar Hake denkt dat zijn verdediger in Deventer blijft. "Er is belangstelling, maar dat kan altijd gebeuren voor spelers. Dan komt het uiteindelijk bij elkaar, of niet. Het is nu zoals het is. En het blijft, zoals het nu is. Wij willen gewoon niemand kwijt, omdat we vinden dat we een goede groep hebben en we willen met deze groep Eredivisiebehoud veiligstellen."

Linksback

Mogelijk versterkt Go Ahead zich nog op de linkbackpositie, waar aanvoerder Bas Kuipers is weggevallen vanwege een blessure. Maar Hake vindt dat geen noodzaak. "Wij denken dat we het intern kunnen oplossen. Wij vertrouwen op de jongens die we hebben. Ik vind dat je daar eerst naar moet kijken en op het moment dat je denkt dat we daar niet goed mee weg komen, ga ja naar externe opties kijken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.