Betaald voetbal

Sadilek terug bij FC Twente voor duel met Vitesse

Michal Sadilek
Michal Sadilek © Orange Pictures
FC Twente kan morgenavond in de uitwedstrijd tegen Vitesse weer beschikken over Michal Sadilek. De Tsjechische middenvelder keert terug in de wedstrijdselectie.
Sadilek zal tegen Vitesse hooguit een deel van de wedstrijd spelen. "Hij heeft lichte liesklachten gehad en we willen voorkomen dat we hem overbelasten, dus we zijn voorzichtig met hem", aldus trainer Ron Jans. Alleen Wout Brama is er nog niet bij, verder is iedereen fit.
Op de helft van de competitie staat FC Twente op de vierde plaats met slechts vier punten achterstand op koploper Feyenoord. Toch is de titelstrijd nog helemaal geen thema in de kleedkamer, zegt middenvelder Mathias Kjølø. "We blijven heel rustig en denken altijd alleen maar aan de eerstvolgende wedstrijd."
Dat is dus een duel met Vitesse. Eerder dit seizoen werden de Arnhemmers in De Grolsch Veste met 3-0 verslagen. "Toen was trainer Thomas Letsch naar Bochum vertrokken en Phillip Cocu pas net begonnen", herinnert Jans zich. "Vitesse was toen nog heel erg zoekende en speelde zonder vertrouwen. Maar Cocu en zijn staf hebben inmiddels veel rust gebracht. Vitesse staat er nu een stuk beter en duidelijker op dan toen."
De wedstrijd in de Gelredome begint om kwart voor zeven en is live te volgen op Radio Oost.
De titelstrijd is volgens Mathias Kjølø nog geen thema bij FC Twente: "We blijven heel rustig en denken altijd alleen maar aan de eerstvolgende wedstrijd."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.