nieuws

Bouwbedrijf Trebbe in Enschede verdubbelt winst

Hein Trebbe
Hein Trebbe
Het Enschedese familiebedrijf Trebbe heeft vorig jaar zijn winst verdubbeld tot 2,2 miljoen euro. De omzet van het bouwbedrijf steeg met 5,1 procent tot 137 miljoen euro.
"De crisis lijkt op zijn eind te lopen", constateert topman Hein Trebbe in Cobouw. "Het operationele resultaat begint enig herstel te tonen. Maar het aannemen onder kostprijs is nog niet ten einde. De verbetering van het resultaat komt vooral door de hogere efficiëntie. Ondanks de grilligheden van de markt was 2014 een relatief goed jaar."

Trebbe pakte in de markt voor koopwoningen de lijn van groei weer op. Voor het eerst in lange tijd kwamen ook weer nieuwe opdrachten in het orderboek van grote utiliteitsprojecten. Daardoor kwam een einde aan de jarenlange omzetdaling. "Wij blijven echter voorzichtig bij het inschrijven van opdrachten in aanbestedingen. De prijzenslag is nog niet ten einde."

Krapte op arbeidsmarkt

Trebbe bereidt zich voor op de krapte op de arbeidsmarkt, die op de langere termijn zal ontstaan. Oorzaken zijn de vergrijzing, maar ook de uitstoot van arbeidsplaatsen tijdens de crisisjaren. Extra oog heeft de onderneming daarom voor een goede leeftijdsopbouw. Dit jaar zal het personeelsbestand weer stijgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.