Nieuws

Al 50 jaar een begrip in de regio: Rijssense Revue maakt zich op voor jubileumeditie

Eerste repetitie voor de Rijssense Revue
Eerste repetitie voor de Rijssense Revue © RTV Oost / Bart Kieft
"We spelen alles in één keer en de dingen die dan anders moeten doen we dan morgen." Iedereen luistert aandachtig naar de laatste aanwijzingen van regisseur Jerry Prins. Misschien een beetje nerveus, maar vooral met heel veel zin gaan de spelers vervolgens de planken op. Allemaal voor het 50-jarig jubileum van de Rijssense Revue dat dit weekend op het podium wordt gevierd.
Bijna iedereen in Rijssen, en omstreken, kent de Rijssense Revue wel. In 1973 opgericht als samenwerking tussen de boerenkapel van muziekvereniging Wilhelmina en toneelvereniging De Gong. Een boerenrevue, met zang en dans, en in Rijssens dialect. Opgezet door Harm Agteresch - ook bekend als Harm oet Riessen - , Herman Roosink en Jurrie Zandbergen.
Al 50 jaar een begrip in de regio: Rijssense Revue maakt zich op voor jubileumeditie
Vijftig jaar later is de revue nog steeds springlevend en toe aan haar jubileumuitvoering: Smaakn Veskilt. Deze hele week wordt geoefend, het decor wordt getest, net als het licht en geluid. En natuurlijk de sketches, daar draait het uiteindelijk allemaal om. Hannie Strokap was er al bij de eerste uitvoering in 1973 bij en na veertig jaar stopte ze. Maar nu weer terug voor de vijftigste editie. "Je valt zo weer in je rol! En ik heb niet zo'n grote rol dus da's nog wel gemakkelijk te onthouden."
Eerste repetitie voor de Rijssense Revue
Eerste repetitie voor de Rijssense Revue © RTV Oost / Bart Kieft
Donderdag kunnen mensen die in instellingen in Rijssen en omgeving wonen gratis als eerste de nieuwe revue komen bekijken. Vrijdagavond is het dan tijd voor de officiële première van de uitvoering. Maandag 30 januari zendt TV Oost een reportage uit over de jubilerende Rijssense Revue.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.