Nieuws

112 Nieuws: Dieven op heterdaad betrapt, hennepkwekerij ontmanteld in Almelo

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van woensdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

14.05 uur | Twee dieven op heterdaad betrapt en aangehouden

De politie heeft twee mannen op heterdaad betrapt en aangehouden op verdenking van meerdere diefstallen. Uit onderzoek bleek dat een zogenaamde ‘veelpleger’ samen met een compagnon op pad ging om spullen te stelen in Twente en in de Achterhoek.
Sinds halverwege vorig jaar kwamen er bij de politie meerdere aangiftes binnen van diefstallen, gepleegd op dezelfde manier. De politie is daarop een onderzoek gestart en al snel bleek dat er verband was tussen zeker vijf zaken.
Met behulp van oplettende burgers, camerabeelden en onderzoek van de politie zijn beide personen afgelopen maandag op heterdaad betrapt en aangehouden in Enschede. Het gaat om twee mannen uit Enschede (42) en Hengelo (37). Zij worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
Het is onbekend wat voor spullen de mannen hebben gestolen. Een deel van de gestolen goederen is niet teruggevonden en volgens de politie is de kans groot dat deze al zijn doorverkocht.

13.30 uur | Hennepkwekerij ontmanteld in Almelo

De politie heeft gisteren in Almelo een hennepkwekerij ontmanteld aan de Hazelaarstraat. Ter plaatse bleek er een hennepkwekerij verstopt in een pand waar eerder een bloemist gevestigd was. De politie heeft de negenhonderd planten ter plaatse laten vernietigen en de apparatuur in in beslag genomen. De stroom werd waarschijnlijk illegaal afgetapt en heeft de netbeheerder afgesloten.
Hennepkwekerij in Almelo ontmanteld
Hennepkwekerij in Almelo ontmanteld © NewsUnited/ Jan Willem Kleinhorstman

11.15 uur | Opnieuw file op A1 na ongeval

De ene file was nog niet opgelost, of de volgende dient zich alweer aan op de A1 bij Deventer. Ter hoogte van Wilp raakte een autotransportwagen op de weg een wiel kwijt, waar vervolgens twee auto's bovenop botsten. Beide auto's liepen schade op en moesten worden weggesleept door een bergingsbedrijf. De situatie zorgt voor vertraging van het verkeer richting Apeldoorn.
Schadegeval op A1 veroorzaakt opnieuw file
Schadegeval op A1 veroorzaakt opnieuw file © Rens Hulman

09.00 uur | File op A1 bij Deventer na weer een ongeval

Het verkeer op de A1 bij Deventer staat in de richting van Apeldoorn weer vast in de ochtendspits na opnieuw een ongeval. Het ging mis bij de invoegstrook van Twello. De aanrijding bleef beperkt tot schade. Er staat een file van zeven kilometer.
Ongeluk op A1 veroorzaakt file vanaf Deventer richting Apeldoorn
Ongeluk op A1 veroorzaakt file vanaf Deventer richting Apeldoorn © Rens Hulman

08.40 uur | Auto in de sloot bij Haarle, bestuurder gewond

Op de kruising van de Kruishaarweg met de Molenweg in Haarle is vanmorgen een auto de sloot ingereden. De bestuurder raakte daarbij gewond en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Het verkeer wordt over een rijstrook langs het ongeval geleid.
Auto in de sloot, bestuurder raakt gewond
Auto in de sloot, bestuurder raakt gewond © Jan Willem Klein Horstman/News United

07.00 uur | Automobilist zwaargewond na ongeval in Zwolle

Een automobilist is gisteravond zwaargewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Burgemeester van Roijensingel in Zwolle. De bestuurder reed met flinke snelheid tegen een boom vlakbij parkeergarage Emmawijk. Bij de klap werd de neus van de auto compleet in elkaar gedrukt en een van de voorwielen van de as gerukt.
Automobilist zwaar gewond bij ongeval in Zwolle
De brandweer heeft geholpen om het slachtoffer uit de zwaar beschadigde auto te krijgen. Hij is met zware verwondingen per ambulance naar het Isala ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht en heeft getuigen verhoord.
Auto botst hard tegen boom , bestuurder zwaar gewond
Auto botst hard tegen boom , bestuurder zwaar gewond © Luciano de Graaf/News United

06.30 uur | Auto rijdt bosjes in, bestuurder gaat er vandoor

De politie is op zoek naar de bestuurder van een auto, die gisteravond in Haaksbergen op de kruising van de Broekheurnerweg met de Braamweg in volle vaart rechtdoor de bosjes in reed. De bestuurder ging er vervolgens vandoor, een grote ravage achterlatend.
Auto rijdt de bosjes in en bestuurder neemt de benen
Auto rijdt de bosjes in en bestuurder neemt de benen © Dennis Bakker/News United
De auto is total loss en vannacht weggesleept.
Auto in bosjes, bestuurder spoorloos

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.