Nieuws

Special TV verrast (met het hele team) de winnaar van Undercover Statue

Special TV met chauffeur De Neuze op zoek naar de winnaar
Special TV met chauffeur De Neuze op zoek naar de winnaar © RTV Oost
Met de onthulling van Erwin Nyhoff als laatste levende standbeeld leek op Oudejaarsdag het seizoen van Undercover Statue ten einde. Schijn bedriegt echter, want op de redactie van Special TV stond nog een enorm cadeau; bestemd voor de kijker die wist te raden wie er verstopt zaten in de levende standbeelden. Hoog tijd om iemand blij te maken dus!
Onder de bezielende leiding van productieleider Sanne wordt het team van Special TV bij elkaar geroepen, dankzij uiteenlopende hints die onderweg verzameld worden kan buschauffeur De Neuze de juiste route bepalen. Met de nodige omwegen natuurlijk, want ja: het blijft Undercover Statue.
Het team vertrekt met de grote prijs, op zoek naar de winnaar
Het team vertrekt met de grote prijs, op zoek naar de winnaar © RTV Oost
Even een korte opfrisser: wat is Undercover Statue ook al weer? Vier duo's werden in de laatste maand van het vorige jaar omgetoverd tot levende standbeelden; een bekende Overijsselaar én een onbekende held. Zo zagen we RTV Oost-presentatrice Dorothy Oosting, Olympisch BMX-er Jelle van Gorkum en actrice Esther 'Monkie Wildspieker' ter Horst het voetstuk delen met mantelzorger Frits, Aveleijn-vrijwilligster Willie en sportcoach Han. Aan de verslaggevers van Special TV de taak om via hints te achterhalen wie er in de standbeelden verstopt zaten.
De speurtocht leidt het Special TV-team naar een Sallands café waar een bak koffie wordt gedronken met oude bekende Erwin Nyhoff. Van daaruit scoren de specials een paar dorpen verder een lekkere lunch en weer stukje verderop wordt een kist met vers fruit in de bus gehesen. Uiteraard niet zonder hints te verzamelen, die de bus naar de uiteindelijke winnaar moet leiden. Want er moet wel gewoon gewerkt worden - al is er natuurlijk ook genoeg ruimte voor gezelligheid.
Klinkt vaag? Kijk hier de hele aflevering!
Reportages, sfeerverslagen en achtergronden bij het nieuws.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.