Nieuws

Grondeigenaar maakt bezwaar, maar gemeente Twenterand wil zijn grond niet

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © iStock / Getty Images Plus
De Raad van State gaat vrijwel zeker binnenkort het bestemmingsplan voor de bouw van twintig woningen in Vriezenveen definitief goedkeuren. Een grondeigenaar wil dat die woningen een ontsluiting krijgen via zijn terrein naar het Manitobaplein, zodat hij ook iets kan verdienen aan dit project. Maar de gemeente Twenterand werkt niet mee.
"We hebben zijn grond niet nodig", zegt een woordvoerder van de gemeente. Volgens de Raad van State kan de gemeente ook niet worden gedwongen om de grond aan te kopen. Daardoor lijkt het bezwaar kansloos. Het heeft alleen maar tot vertraging van de bouw geleid.
De bouwvergunning voor de woningen is intussen onaantastbaar geworden. De bouw kan niet meer worden voorkomen. "De woningen bij de Jonkerlaan worden al gebouwd”, aldus een woordvoerder van projectontwikkelaar Bramer. Ook hij zegt dat de grond voor een ontsluiting naar het Manitobaplein niet nodig is, omdat er al een ontsluiting naar de Jonkerlaan komt. Dat is voldoende.

Woning slopen

Bovendien is voor een ontsluiting via de grond van de bezwaarmaker een woning op het binnenterrein nog een obstakel. Die woning moet dan worden ontruimd en gesloopt. De ontwikkelaar en de gemeente vinden dat een veel te zwaar gevolg van het plan van de grondeigenaar. Overigens verscheen die niet tijdens de zitting bij de Raad waarin zijn bezwaar werd behandeld.
De Raad oordeelt binnen enkele weken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.