Nieuws

Buurtbewoner naar Raad van State om woningbouwplan Markelo tegen te houden

Buurtbewoner naar Raad van State om woningbouwplan Markelo tegen te houden
Buurtbewoner naar Raad van State om woningbouwplan Markelo tegen te houden © RTV Oost / Rogier van den Berg
Een inwoner van Markelo vindt dat de bouw van twaalf woningen in de buurt van de Hemmelweg niet kan doorgaan, omdat hij bang is voor overlast en schade door bouwverkeer. De Raad van State behandelde vandaag het bezwaar van de man, die zelf niet verscheen tijdens de zitting. Hij vindt dat het bouwverkeer maar over de Hemmelweg moet rijden en niet door de achtergelegen buurt waar hij woont.
Gemeentewoordvoerders wijzen die optie af. Voor het toelaten van bouwverkeer zou de Hemmelweg moeten worden verbreed. “Dat is een grote kostenpost”, zegt een woordvoerder van de gemeente Hof van Twente. De Hemmelweg is maar drie meter breed en wordt voornamelijk gebruikt door fietsers en verkeer voor rouwstoeten naar de nabijgelegen begraafplaats.
De Raad van State moet nu bekijken of het bestemmingsplan voor de bouw ook uitvoerbaar is. Maar volgens de gemeentewoordvoerder is dat geen probleem. Er is een andere route voor het bouwverkeer voorhanden. En die route moet volgens een door de gemeente ingeschakelde verkeerskundige geen probleem zijn.

Bouwplan

Het bouwplan omvat koopwoningen die voornamelijk bedoeld zijn voor starters. De gemeente moet de grond nog bouwrijp maken. Als het bestemmingsplan is goedgekeurd, worden er bouwkavels verdeeld en vergunningen verleend.
De Raad doet over zes weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.