nieuws

Inwoners Haaksbergen reageren verdeeld op vertrek burgemeester Gerritsen

Inwoners van Haaksbergen reageren verdeeld op het vertrek van hun burgemeester. Hans Gerritsen hield gisteravond de eer aan zichzelf toen bleek dat de gemeenteraad geen vertrouwen meer in hem had.
Een vrouw reageerde vanmorgen tijdens het boodschappen doen dat ze het jammer vindt dat het op deze manier moest gaan. Volgens haar heeft Gerritsen 'een bult narigheid gehad' en kon hij zich niet van zijn goede kant laten zien. Een ander reageert met de veronderstelling dat het vertrek van Gerritsen volgens de reglementen is gegaan en dat hij moet terugtreden als hij verantwoordelijk is voor de dingen die gebeurd zijn.

Een goede beslissing geweest van Gerritsen

Een plaatselijke ondernemer zegt dat het een goede beslissing is geweest van Gerritsen, die in haar ogen kansloos was na wat er allemaal is gebeurd. Een inwoonster van Vroomshoop, vanmorgen aan het winkelen in Haaksbergen, zei de raadsvergadering gisteren als belangstellende gevolgd te hebben.
Ze had met de burgemeester te doen en zei het zielig voor hem te vinden. Ze voegde daaraan toe te denken dat niet alleen de burgemeester schuldig is aan wat er gebeurd is, maar dat misschien de hele gemeenteraad moet opstappen.

Begrip voor het besluit

Over het algemeen heerst er begrip voor het besluit van de burgemeester om het veld te ruimen. Gerritsen stapte gisteravond op nadat de hele gemeenteraad het vertrouwen in hem had opgezegd. Hij lag onder vuur na de presentatie van het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid dat werd opgesteld naar aanleiding van het monstertruckdrama, dat in september vorig jaar drie levens eiste en waarbij 28 mensen gewond raakten.
In het rapport werd felle kritiek geuit op zijn functioneren. Zo zou hij niet voldoende betrokken zijn geweest bij het verlenen van een vergunning voor het monstertruckevenement.
 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.