Nieuws

Bestemmingsplan sneuvelt, maar nieuwe Aldi in Vriezenveen komt er

Bestemmingsplan sneuvelt, maar nieuwe Aldi in Vriezenveen komt er
Bestemmingsplan sneuvelt, maar nieuwe Aldi in Vriezenveen komt er © RTV Oost
De bouw van een nieuwe Aldi-supermarkt aan het Westeinde in Vriezenveen mag doorgaan. De Raad van State verwierp woensdag de bezwaren van vastgoedeigenaar Manitoba Beheer tegen de verleende omgevingsvergunning. Volgens de Raad heeft Manitoba geen belang in dit geschil. De vergunning is nu definitief goedgekeurd en daardoor kan de bouw van de nieuwe supermarkt zeker doorgaan.
Daar kan zelfs de vernietiging van het bestemmingsplan voor de nieuwe supermarkt niets meer aan veranderen. Met dit bestemmingsplan wilde de gemeente Twenterand de nieuwe supermarkt ook planologisch vastleggen. Maar de Raad vernietigde woensdag dit plan na bezwaren van vastgoedeigenaar Vastned.
Vastned is eigenaar van winkelpanden aan het Westeinde in de directe omgeving van de nieuwe Aldi. De advocaat van Vastned stelde dat het nieuwe bestemmingsplan voor de Aldi meer mogelijk maakt dan alleen de supermarkt. Het plan laat namelijk toe dat er een winkelgebouw komt met meer winkels dan alleen de supermarkt. Vastned is bang dat de winkels in zijn panden dan verhuizen naar dat winkelgebouw en dat zijn eigen panden leeg komen te staan.
De gemeente Twenterand ontkende dat dit mogelijk is. Maar volgens de Raad van State heeft Vastned gelijk. Als de gemeente hier meer winkels had willen toestaan, dan had het ook de gevolgen daarvan moeten onderzoeken, vindt de Raad. Dat moet alsnog gebeuren of de gemeente moet het plan zo aanpassen dat op de plek van de nieuwe Aldi alleen een supermarkt mogelijk is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.