nieuws

Laatste waarschuwing voor autistische zedendeliquent uit Dalfsen

Zedendelinquent krijgt laatste kans van rechtbank
Zedendelinquent krijgt laatste kans van rechtbank
Een 51-jarige zedendelinquent uit Dalfsen heeft van de rechtbank in Zwolle een allerlaatste kans gekregen om aan zijn problemen te werken. Gedragsdeskundigen hebben ontdekt dat eerdere behandelingen niet aansloegen, omdat tot nu toe over het hoofd was gezien dat de man een autistische stoornis heeft.
De man werd op 17 oktober vorig jaar bij de speeltuin aan de Brandweg in Hardenberg betrapt door een buurtbewoner, toen hij zichzelf stond te bevredigen voor de ogen van twee spelende meisjes. De man bekende dat ook voor de Zwolse rechtbank. Hij vertelde dat hij in Hardenberg een oude vriend wilde opzoeken na een stressvolle ontmoeting met een vrouw in Coevorden. In Hardenberg bleek de oude vriend verhuisd te zijn en toen hij de spelende meisjes zag zocht de man een ontlading voor de spanning die er inmiddels bij hem opgebouwd was. Het is een probleem waar de man al lange tijd last van heeft en onsuccesvol voor behandeld werd.

Man zat nog in proeftijd eerder zedendelict

Op het moment dat de man in Hardenberg betrapt werd zat hij in een proeftijd van een eerdere veroordeling voor  het bezit van kinderpornoplaatjes. Er hing hem een voorwaardelijke celstraf van een half jaar boven het hoofd. Normaal zou die straf bij een veroordeling alsnog opgelegd worden, maar de rechtbank volgde het advies van de officier van justitie en besloot de proeftijd te verlengen.
De rechters besloten vandaag meteen na de behandeling van de zaak uitspraak te doen en veroordeelden de man uit Dalfsen tot een werkstraf van dertig uur, twee weken voorwaardelijke celstraf met een extra lange proeftijd van drie jaar en een verplichte behandeling. Daar is de man al mee bezig.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.