nieuws

OM eist acht maanden cel voor man die in Zwolle onwel geworden vrouw betastte

Acht maanden cel geëist voor betasten onwel geworden vrouw
Acht maanden cel geëist voor betasten onwel geworden vrouw
Voor de rechtbank in Zwolle is acht maanden celstraf geëist tegen een 46-jarige man uit Zwolle die op 8 augustus 2013 op straat een vrouw zou hebben betast die onwel geworden was. De man zou daarnaast een politieman mishandeld hebben.
Het slachtoffer heeft diabetes en zou plots een hypo gehad hebben, een tekort aan suiker. Ze zakte op straat in elkaar en op dat moment zou de verdachte haar betast hebben. De vrouw kon zich in eerste instantie niets van het gebeuren herinneren, maar had volgens de officier van justitie 'hervonden herinneringen' en zegt dat ze weet dat de man aan haar zat.

Man niets aan te rekenen door chronische psychotische stoornis

Volgens de advocaat verkeerde de 46-jarige man in een chronische psychotische stoornis, in een paranoïde wereld vol wanen. Het is de man daardoor niet toe te rekenen zegt de advocaat, die ook grote twijfels heeft over het bewijs. Twee getuigen waren te ver weg en konden niet goed zien wat er gebeurde en het slachtoffer kon zich pas later herinneren dat er iets gebeurd was.
De Zwollenaar ontkent in alle toonaarden. De man weigert mee te werken aan een behandeling, zodat het Openbaar Ministerie (OM) geen andere optie ziet een een onvoorwaardelijke gevangenisstraf te eisen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.