Betaald voetbal

Scorende Weghorst helpt United aan ruime zege in League Cup

Wout Weghorst heeft zijn eerste treffer in dienst van Man United op zak
Wout Weghorst heeft zijn eerste treffer in dienst van Man United op zak © ANP Foto
Manchester United heeft de heenwedstrijd in de halve finale van de League Cup tegen Nottingham Forest met 3-0 gewonnen. De Bornse spits Wout Weghorst maakte in Nottingham zijn eerste treffer voor de ploeg van Erik ten Hag sinds zijn komst eerder deze maand.
United, dat naast Weghorst ook Tyrell Malaci in de basis had staan, opende in de zesde minuut de score dankzij een fraaie treffer van Marcus Rashford. De aanvaller ontving de bal op eigen helft, liet twee tegenstanders zijn hielen zien en besloot zijn rush met een doeltreffend schot in de korte hoek.

Rebound Weghorst

Oud-Ajacied Antony was vervolgens een aantal keer dicht bij een tweede treffer voor United, terwijl een doelpunt van Forest-aanvaller Sam Surridge werd afgekeurd wegens buitenspel. In de laatste minuut van de eerste helft verdubbelde Weghorst de voorsprong uit een rebound, nadat keeper Wayne Hennessey een schot van Antony voor zijn voeten had gebokst (2-0).
Bruno Fernandes zette in de laatste minuut met een schuiver de eindstand op het bord, 3-0. De terugwedstrijd staat op 1 februari op het programma in Manchester.