Nieuws

Tijdens ochtendspits code geel, spekgladde nacht op IJsselbrug

Ongeluk op de A1
Ongeluk op de A1 © News United / Rens Hulman
Het KNMI heeft voor vanmorgen code geel afgegeven, vanwege gladheid. Door motregen en temperaturen nét onder het vriespunt, kan het hier en daar verraderlijk glad worden. Gisteravond gebeurden er daardoor al meerdere ongelukken op de A1 bij Deventer.
Het ging daar tussen 23.00 en 01.00 uur vijf keer mis. Een aantal van die ongelukken gebeurde op de IJsselbrug. Rond de klok van 23.00 uur raakten meerdere auto's elkaar, met vooral blikschade tot gevolg. Dat gebeurde rond middernacht nog eens. Daardoor waren drie van de vier rijstroken op de brug lange tijd dicht.
Ook vlak na de brug, in Wilp, schoot een auto tegen de vangrail tegen de middenberm. Een ambulance werd opgeroepen om hulp te verlenen. Ook op de afrit Deventer moesten hulpdiensten ingezet worden, nadat een auto tegen een lantaarnpaal reed. De bestuurder hoefde uiteindelijk niet naar het ziekenhuis.
Dashcambeelden die onze correspondent Rens Hulman maakte:
Ongelukken op de A1 bij Deventer vannacht
En op Knooppunt Beekbergen, vlak na Deventer, ging het rond 01.00 uur ook mis. Daar gebeurde een eenzijdig ongeval, door spekgladde bruggen en viaducten. De ambulance heeft iemand met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Ook op de A32 tussen Meppel en Steenwijk was er gisteravond een eenzijdig ongeval. Daarbij raakte niemand gewond. Onduidelijk is of de gladheid de oorzaak van het ongeluk was.

Gladheid

Ook vanmorgen is het oppassen geblazen op de weg. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Overijssel. De waarschuwing geldt tot 10.00 uur.
"Het is glad", vertelde RTV Oost-weervrouw Margot Ribberink vanmorgen. "Ik krijg meldingen uit met name Twente dat het spekglad is, bijvoorbeeld in De Lutte, Haaksbergen en Enschede. Je denkt 'er is regen, er is niks aan de hand', maar de grond is bevroren. En als die regen contact maakt, wordt het meteen een ijslaag. Dus dat is oppassen", vertelt ze.
"Ook in het midden van de provincie zie ik dat de wegdektemperatuur onder het vriespunt ligt, en valt er nog steeds neerslag. Ook daar kan het glad zijn", is haar waarschuwing.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.