Nieuws

112 Nieuws: man neergestoken in Almelo | Politie jaagt op dader schietpartij Zwijndrecht in Deventer

Verdachte zou zijn gezien achter het schoolgebouw van ROC Aventus
Verdachte zou zijn gezien achter het schoolgebouw van ROC Aventus © Rens Hulman
In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van deze donderdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

18.45 | Man neergestoken in Almelo

Een man is afgelopen nacht gewond geraakt bij een steekpartij in Almelo. Volgens de politie gaat het om een incident in de relationele sfeer. De vader van de man is aangehouden als verdachte.
Het incident gebeurde iets na middernacht aan de Olmstraat, in de rijk Rohof. Hoe het nu met het slachtoffer gaat, is niet bekend.
De politie werd rond half één 's nachts gealarmeerd over het incident
De politie werd rond half één 's nachts gealarmeerd over het incident © News United/Robbie Brummer

14.10 uur | Brand in achterhuis van woning in Dalfsen

De brandweer is bezig met het blussen van een woningbrand aan de Tibbensteeg. De brand is uitgebroken in het achterhuis en er is flinke schade, aldus een woordvoerder van de brandweer. De weg naar de woning in het buitengebied is afgezet door de politie met lint. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.
Weg naar de woningbrand is om veiligheidsredenen afgesloten
Weg naar de woningbrand is om veiligheidsredenen afgesloten © Justin Meinema/News United

13.30 uur | Politie maakt jacht op schutter Zwijndrecht in Deventer

Politie Oost-Nederland dacht vanmiddag rond het middaguur het net te kunnen sluiten rond de verdachte van de dodelijke schietpartij in Zwijndrecht. Daar schoot de 49-jarige M.N. Vuong afgelopen zaterdag op klaarlichte dag in een winkelcentrum een moeder en haar dochter neer. De 66-jarige moeder overleed, de 38-jarige dochter raakte zwaar gewond.
De politie opende na de aanslag een klopjacht op de schutter, die vanmiddag in Deventer naar een climax leek te leiden. De schutter zou rond half twaalf zijn gesignaleerd in de omgeving van het P+R parkeerterrein achter het ROC Aventus en Hogeschool Saxion aan de Handelskade.
De politie organiseerde een massale inzet, met agenten in kogelvrije vesten en rechercheurs in burger. Zij namen op tal van strategische punten positie in, om alle wegen rondom het P+R terrein hermetisch af te sluiten. Na enige tijd werd de actie beëindigd, omdat de verdachte niet is aangetroffen. "We kregen een tip over deze verdachte dat die daar zou rondlopen, maar mogelijk was het loos alarm", aldus een politiewoordvoerder.
Locatie in Deventer waar schutter uit Zwijndrecht zou zijn gezien
Locatie in Deventer waar schutter uit Zwijndrecht zou zijn gezien © Rens Hulman

09.00 uur | Code geel uurtje verlengd

Het KNMI heeft code geel - dat vanwege de gladheid was afgegeven - met een uurtje verlengd. De waarschuwing geldt nog tot 10.00 uur.
Vanmorgen gold de weercode tot 08.00 uur, maar werd in eerste instantie met een uurtje verlengd. En er is nu dus nóg een uurtje verlengd.

08.40 uur | Ongeluk N347 in Haaksbergen

Op de N347 in Haaksbergen is vanmorgen een ongeluk gebeurd. Op de parallelweg is een quad in botsing gekomen met een trekker.
De bestuurder van de quad is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Ongeluk op de N347 in Haaksbergen
Ongeluk op de N347 in Haaksbergen © News United / Jan Willem Klein Horstman

08.30 uur | "IJzel beetje onverwacht"

Harry Kottier, van strooibedrijf Hako Wegenbouw, is vanmorgen onze oren en ogen op de weg. Hij vertelde vanmorgen zijn verhaal op Radio Oost. Hij zag dat het op veel plekken glad was. "Het is heel verraderlijk, je weet niet waar de neerslag is en hoe koud de ondergrond is. Op trottoirs, ingangen bij bedrijven en op grote oversteekplaatsen was het glad."
Hier en daar konden mensen vanwege de gladheid niet meer op de benen staan. "Een van onze medewerkers was onderweg naar Enschede, en zag dat bij een oversteekplaats een dame onderuit was gegaan."
Kottier had de IJzel vanmorgen eigenlijk niet verwacht. "Het is een klein beetje onverwacht. Iedereen dacht dat de wolken met neerslag langs ons heen zouden gaan, maar dus niet. De wind die draaide, waardoor je meer nevel kreeg."

08.00 uur | Alleen asbest op eigen terrein in Hellendoorn

Bij de brand in een lege kippenschuur in Hellendoorn is alleen asbest op het erf terecht gekomen. Ook zijn er in de buurt zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten, zo meldt de brandweer.
De verwachting is dat het nablussen nog een paar uur gaat duren.

07.00 uur | Auto in Deventer uitgebrand

Op de Ceintuurbaan in Deventer is vannacht een auto uitgebrand. Iets na half 2 vannacht ontdekte een voorbijganger het vuur. De politie vermoedt brandstichting.
Door de brand ontstond er kortsluiting en is de startmotor gaan lopen. Omdat de auto in de versnelling stond is het voertuig - al brandend - uit zijn parkeervak 'geschokt' en deels op de rijbaan gerold, gevaarlijk dicht bij een andere geparkeerde auto. Gelukkig kon de brandweer voorkomen dat het vuur over sloeg.
Opvallend is dat op oudjaarsdag op nagenoeg dezelfde plek, maar dan aan de overzijde van de straat, ook al een auto in vlammen op ging. Toen werd er zelfs een speciaal ontstekingsapparaat gevonden naast de brand, die waarschijnlijk gebruikt is om de auto vanaf grotere afstand aan te steken om als dader meer uit zicht te blijven.
Auto in Deventer uitgebrand

06.45 uur | Kans op gladheid in de ochtend

Automobilisten moeten rekening houden met gladheid tijdens de ochtendspits. Het KNMI heeft code geel afgekondigd.
"Het is glad", vertelde RTV Oost-weervrouw Margot Ribberink vanmorgen. "Ik krijg meldingen uit met name Twente dat het spekglad is, bijvoorbeeld in De Lutte, Haaksbergen en Enschede. Je denkt 'er is regen, er is niks aan de hand', maar de grond is bevroren. En als die regen contact maakt, wordt het meteen een ijslaag. Dus dat is oppassen".

06.30 uur | Brand in schuur in Hellendoorn

Een lege kippenschuur in Hellendoorn is vannacht helemaal uitgebrand. Rond half vier begon het vuur in de stal van zo'n duizend vierkante meter.
De brandweer schaalde al snel op, van middelbrand naar grote brand. Even later beschouwde de brandweer het zelfs als zeer grote brand. Het lukte de brandweer om overslag naar een naastgelegen schuur te voorkomen.
Er wordt onderzocht of er asbest bij de brand is vrijgekomen. Er raakte niemand gewond.
Kippenschuur in Hellendoorn uitgebrand
Kippenschuur in Hellendoorn uitgebrand © News United / Jan Willem Klein Horstman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.