Nieuws

Twaalf korpsen bestrijden vuur in lege kippenschuur Hellendoorn

Brand in lege kippenschuur in Hellendoorn
De brandweer is nog uren bezig te zijn met het nablussen van een brand in een voormalige kippenschuur, vannacht in Hellendoorn. Rond half vier brak in de schuur aan de Kooiweg brand uit.
Brandweerkorpsen uit Den Ham, Vroomshoop, Rijssen, Almelo, Hengelo, Holten, Hellendoorn, Nijverdal, Vriezenveen, Ommen, Luttenberg en Hardenberg zijn opgeroepen om het vuur te blussen. "We waren met vier blusvoertuigen aanwezig", zegt een brandweerwoordvoerder. "Ook waren we met een aantal ondersteunende voertuigen aanwezig om de brand te bestrijden."
Lees meer over de brand in ons 112 blog:
Helemaal leeg was de voormalige kippenschuur niet. Er stonden nog wel een aantal landbouwvoertuigen in, meldt de brandweer.

Tweede schuur

Op vijf meter van de brandende schuur, stond nóg een schuur. Het is de brandweer gelukt om te voorkomen dat het vuur oversloeg.
Brandweer blust vuur in lege kippenschuur in Hellendoorn
Brandweer blust vuur in lege kippenschuur in Hellendoorn © News United / Jan Willem Klein Horstman
Er zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. "Op het dak lagen vermoedelijk asbestplaten, het asbestverdachte materiaal is op eigen terrein terecht gekomen."
De brandweer gaat vanmorgen het dak van de schuur slopen. Op die manier kan er beter nageblust worden. Daar denkt de brandweer nog wel een aantal uren mee bezig te zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.