Betaald voetbal

Van Polen vraagteken bij PEC Zwolle voor duel met TOP Oss

Bram van Polen
Bram van Polen © Orange Pictures
Het is twijfelachtig of aanvoerder Bram van Polen morgenavond kan spelen bij PEC Zwolle in de thuiswedstrijd tegen TOP Oss.
De 37-jarige verdediger kampt met spierklachten in zijn rug en bovenbeen en heeft de afgelopen dagen niet met de groep meegetraind. Ook achter de naam van Ryan Thomas (elleboogkwetsuur) staat nog een vraagteken. "We gaan morgen kijken hoe ze zich voelen", aldus trainer Dick Schreuder.

Tutuarima terug

De coach kan wel weer beschikken over Jordy Tutuarima, die hersteld is van een spierblessure. Hakon Gangstad en derde doelman Duke Verduin zijn nog wel geblesseerd.
PEC Zwolle treft morgenavond de nummer voorlaatst van de Keuken Kampioen Divisie. In Oss boekte PEC eerder dit seizoen een 5-0 zege. "Als TOP Oss die wedstrijd niet is vergeten, zullen ze het ons natuurlijk wel wat moeilijker maken", denkt Daijiro Chirino.

Niet verslappen

Volgens de wingback is van onderschatting zeker geen sprake bij de koploper. "Ik denk dat we nog steeds elke dag scherp trainen en er echt voor de volle honderd procent voor gaan, want we weten ook: als we verslappen, kunnen we het kampioenschap misschien nog verspelen. En dat willen we absoluut niet laten gebeuren."
PEC Zwolle - TOP Oss is vrijdagavond vanaf 20.00 uur live te volgen op Radio Oost.
Daijiro Chirino heeft de laatste weken een basisplaats bij PEC Zwolle: "Voorheen was ik soms wel eens te laks, maar mijn houding op het veld is verbeterd. Ik leef nu meer als een prof en heb er alles voor over."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.