nieuws

Voedselbankactie RTV Oost afgesloten én weer aangekondigd

Een bijzonder moment vandaag in pretpark De Waarbeek in Hengelo. Daar werd een inzamelingsactie voor de voedselbanken afgesloten, maar ook gelijk weer aangekondigd.
Vorig jaar organiseerde RTV Oost, samen met de overige regionale omroep, een grote voedselbankactie in december. Daarbij werd in Overijssel 127.500 euro aan goederen opgehaald, landelijk ruim 2,5 miljoen.

Veel giften

"Vorig jaar kwamen er ook veel giften binnen", zegt Roel Zweers van RTV Oost. "Dat was niet de opzet, maar gebeurde wel. We hebben er een speciaal rekeningnummer voor geopend. Daar is een mooi bedrag op binnengekomen, maar we moesten er nog wel wat van kopen. We hebben het de voedselbanken gevraagd en zij waren duidelijk: een dagje uit voor de kinderen. Dat stond hoog op het verlanglijstje."
Daarom werden vrijdagmiddag 700 toegangsarrangementen voor pretpark De Waarbeek overhandigd aan de voedselbanken in Overijssel. Daarmee is toegang en eten en drinken tijdens het verblijf geregeld. Kinderen tot elf jaar waarvan de ouders bij de voedselbank aan moeten kloppen, maken via een loting kans om een kaartje in het voedselpakket te krijgen.

Editie 2015

Met de overhandiging van de kaartjes werd de editie 2014 afgesloten. Maar ook dit jaar gaan de regionale omroepen, en dus ook RTV Oost, weer aan de slag voor de voedselbank. Van 7 tot en met 18 december is het de bedoeling om zoveel mogelijk goederen te verzamelen voor de voedselbanken in onze provincie. Zet dus alvast in uw agenda!
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.