Nieuws

Ziekenhuis Isala Meppel sluit 's nachts tijdelijk spoedeisende hulp

Ziekenhuis Isala in Meppel
Ziekenhuis Isala in Meppel © ANP
De spoedeisende hulp van ziekenhuis Isala in Meppel sluit de komende twee maanden 's nachts de deuren. Dat komt door een tekort aan arts-assistenten, meldt RTV Drenthe. Het ziekenhuis hoopt in april weer volledig open te kunnen.
De arts-assistenten zijn basisartsen die op de spoedeisende hulp (SEH) werken. "We zien helaas dat het aantal beschikbare arts-assistenten landelijk op dit moment laag is, waardoor we te maken hebben met een tekort aan dokters", zegt Ina Kuper van de Raad van Bestuur van Isala tegen RTV Drenthe. "Wij hebben er daarom voor gekozen in de nacht, als er weinig patiënten zijn, de spoedzorg anders in te richten."

Uitwijken naar Zwolle

Door de maatregel is de de Spoedeisende hulp in Meppel de komende twee maanden dagelijks geopend van acht uur 's morgens tot negen uur 's avonds. "We realiseren ons dat het vervelend is voor bewoners rond Meppel dat zij in februari en maart voor spoedzorg in de nacht moeten uitwijken naar een ander ziekenhuis. In de meeste gevallen zal dat Isala Zwolle zijn", zegt Kuper.
Kuper verwacht dat de maatregelen tijdelijk zijn. "We werken er hard aan om de spoedzorg in Meppel zo snel mogelijk ook 's nachts weer aan te kunnen bieden." Streven is in april, en het liefst eerder, ook 's nachts geopend te zijn.

Landelijk

"We hadden deze aanpassing van de openingstijden voor willen zijn, maar dat is helaas niet gelukt", laat een woordvoerder weten. "We moeten ons ervan bewust zijn dat arts-assistenten landelijk minder beschikbaar zijn voor ziekenhuizen."
Een landelijk probleem dus, volgens de ziekenhuisgroep. "Arts-assistenten kiezen minder vanzelfsprekend voor het werken in het ziekenhuis. Kleine ziekenhuizen worden daarnaast niet altijd uitdagend genoeg gevonden", stelt de woordvoerder. "Maar ook werkdruk, verhouding werk en privé spelen bij jonge dokters een belangrijke rol. Het is belangrijk daarover het gesprek aan te gaan zowel met jonge dokters als met de zittende dokters en beter in te spelen op deze wensen en verwachtingen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.