Nieuws

Hoe 69-jarig slachtoffer van oplichting uit Markelo het er niet bij laat zitten en zelf jacht maakt op daders

69-jarige man die slachtoffer wordt van oplichters zet achtervolging op verdachten
69-jarige man die slachtoffer wordt van oplichters zet achtervolging op verdachten © RTV Oost
Een 69-jarige man uit Markelo die vanmiddag het slachtoffer werd van oplichting, zette zelf de achtervolging in op de twee verantwoordelijke mannen. Het leidde tot een achtervolging, een handgemeen en verdachten die opnieuw wisten te vluchten. Maar uiteindelijk dan toch, met hulp, nog gepakt konden worden.
Het is rond één uur vanmiddag als een 69-jarige inwoner van Markelo een man aan de deur krijgt. De man doet zich voor als 'bankmedewerker' en slaagt er uiteindelijk in met onder meer het bankpasje van het slachtoffer de woning weer te verlaten. Binnen begint de 69-jarige te twijfelen over wat zich net heeft afgespeeld. Hij besluit met zijn auto de achtervolging in te zetten.

Klem

Op het Burgemeester Beaufortplein weet het slachtoffer zijn belagers klem te rijden. Volgens de politie ontstaat er een handgemeen tussen het slachtoffer, zijn belager en nog een tweede man. Ze mishandelen het slachtoffer van de oplichting en slagen er in te vluchten.
Met hulp van omstanders en lokale WhatsAppgroepen wordt opnieuw jacht gemaakt op de verdachten. Korte tijd later worden twee mannen van 18 en 19 jaar oud uit Heerenveen en Drachten aangehouden. De twee zitten vast voor onderzoek.
Het slachtoffer is opgevangen door de politie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.