Amateurvoetbal

HSC'21 wint van tiental DEM, keiharde nederlaag Rohda Raalte, ook Heino onderuit

HSC'21 wist te winnen
HSC'21 wist te winnen © Orange Pictures
HSC'21 heeft zondagmiddag in de Derde Divisie een zwaarbevochten overwinning geboekt op DEM. Ook Rohda Raalte en Heino kwamen in actie. In de Vierde Divisie viel er echter weinig te juichen, want beide Overijsselse ploegen gingen onderuit.

HSC'21

De ploeg uit Haaksbergen ging zondagmiddag op bezoek bij DEM. In Beverwijk wilde de formatie van Daniel Nijhof de goede reeks doorzetten. De laatste drie wedstrijden leverden namelijk zeven punten op en dus is HSC'21 weer richting de subtop geklommen. De eerste mogelijkheid was er voor Cenk Uguz, maar hij schoot net naast. Na een klein halfuur spelen moest DEM met tien man verder. Een harde tackle op Yannik de Vries kon niet door de beugel en dus hadden de bezoekers een uur de tijd om het numerieke voordeel te benutten. Ondanks meerdere kansen bleef een voorsprong lang uit. Zo miste Yannik de Vries alleen voor de doelman en kopte Jules Stokkers net naast. Tien minuten voor tijd konden de armen toch in de lucht. Wessel Witbreuk zorgde voor de bevrijdende 0-1 en bezorgde zijn team daarmee drie belangrijke punten.

Rohda Raalte

Voor Rohda Raalte werd het een middag om gauw te vergeten. De ploeg uit Raalte was bezig aan een indrukwekkende opmars naar de top van de Vierde Divisie. Het verloor sinds 13 november niet meer en is intussen als promovendus knap op de vijfde plek belandt. Nummer zes SJC wilde graag een plekje stijgen op de ranglijst en liet er geen gras over groeien. Al na een halfuur spelen stond er een 3-0 tussenstand op het bord. Vlak voor rust deed topscorer Kevin Peppels wat terug, maar na rust was de thuisploeg opnieuw heer-en-meester. Het liep in no-time uit naar een 7-1 voorsprong en dus moest Rohda Raalte uiteindelijk een harde nederlaag slikken.

Heino

Heino ontving in eigen huis Hollandia uit Hoorn. De bezoekers waren scherp in de openingsfase en al na twintig minuten stond het 0-2. Tussendoor had keeper Kevin Reimink, die volgend seizoen bij Excelsior'31 onder de lat staat, al een doelpunt voorkomen. Heino stelde er weinig tegenover en dus leek het tegen een kansloze nederlaag aan te lopen. Leek, want tien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een penalty. Deze werd binnengeschoten door Kevin Roddenhof en dus was de spanning helemaal terug. Invaller Rick Vreeswijk schoot even later voorlangs en daarna besliste Hollandia het duel: 1-3. Door de nederlaag blijft Heino in de onderste regionen van de Vierde Divisie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.