nieuws

Hulp voor suïcidaal oud-personeel Hameland

Werken bij Hameland
Werken bij Hameland
Personeel van Hameland dat na het beëindigen van hun contract suïcidaal dreigt te worden, krijgt professionele hulp. De directie van de sociale werkvoorziening in de Achterhoek en de gemeente Haaksbergen is enorm geschrokken van signalen dat het slecht gaat met enkele medewerkers, meldt Omroep Gelderland.
Sociale werkvoorziening Hameland houdt op te bestaan. Er werken bijna 1500 mensen met een beperking. Van tientallen tijdelijke medewerkers is het contract niet verlengd. De ondernemingsraad trok gisteren aan de bel omdat er gevreesd wordt dat sommigen van deze mensen het leven niet meer zien zitten. De geschrokken directeur heeft deskundige hulp ingeschakeld, aldus de regionale omroep.

'Zes of zeven mensen zitten er behoorlijk doorheen'

Directeur Ben Gerrits: "Ik ben gisteren meteen aan de slag gegaan en heb behalve onze eigen bedrijfsarts ook deskundigen van buiten gehaald. Het gaat om zes of zeven mensen die er behoorlijk doorheen zitten. Mensen van wie we al zakelijk afscheid genomen hadden, maar ik vind de signalen dusdanig ernstig dat ik me moreel verplicht voel deze mensen te helpen."
Ook politici zijn geschrokken van de signalen. De gemeenteraden van Winterswijk, Aalten, Oost-Gelre, Berkelland en Haaksbergen moeten uiteindelijk beslissen hoe Hameland ontmanteld wordt en wat er met het personeel gebeurt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.