Nieuws

And the winners are: huismus en koolmees weer het meeste geteld in Overijssel tijdens Nationale Vogeltelling

Nationale Tuinvogeltelling
Nationale Tuinvogeltelling © iStock / Getty Images Plus
De tellingen kunnen nog tot en met morgenochtend worden doorgegeven, maar het lijkt het erop dat in Overijssel de huismus en de koolmees opnieuw de meest getelde vogels zijn tijdens de Nationale Tuinvogeltelling. Eigenlijk net zoals de afgelopen jaren steeds het geval was. Het tellen begon vrijdag, zondag aan het einde van de middag hadden ruim 7.000 mensen hun resultaten doorgegeven.
Die mensen waren samen goed voor meer dan 116.000 vogels, waarvan dus de meesten huismus, koolmees en op de derde plek pimpelmees waren. En net als de meeste jaren is de hele top-5 in Overijssel gelijk aan de landelijke top-5: huismus, koolmees, pimpelmees, merel en vink.
Deelnemers telden een half uur achtereen alle vogelsoorten in hun tuin of op hun balkon en gaven de aantallen vervolgens door aan de Vogelbescherming. Die krijgt daarmee een goed beeld van de vogels die zich in de winter in de tuinen bevinden. Dit draagt bij aan het beschermen van de tuinvogels.
In heel Nederland deden meer dan 120.000 mensen mee, die meer dan 1,7 miljoen vogels telden. Alle tellingen zijn te zien op de website van de Vogelbescherming.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.