nieuws

Twaalf aanhoudingen bij grote drugsactie in Enschede

Bij de grootschalige politieacties tegen drugsoverlast in Enschede zijn twaalf aanhoudingen verricht. De identiteit van de arrestanten is nog niet bekend.
Er werd onder meer preventief gefouilleerd op verschillende plekken. Ook werden treinen tussen Enschede en Gronau gecontroleerd.

Drugs en geldbedragen in beslag genomen

Bij het onderzoek zijn drugs en een aantal grote geldbedragen in beslag genomen. Daarnaast is onder meer een man aangehouden die bij het zien van de politieagenten er vandoor ging. Hij is aangehouden en de drugs die bij hem werd aangetroffen is in beslag genomen. De helikopter assisteerde bij deze actie en hing een aantal minuten boven het centrum van Enschede.

In twee woningen aan de Deurningerstraat en de Bombazijnstraat in Enschede zijn huiszoekingen verricht door de politie. Hierbij werden vier mannen aangehouden in de woning aan de Deurningerstraat. Op beide locaties werden meerdere goederen, waaronder drugs en forse geldbedragen in beslag genomen.

Onderzoek in treinen na klachten

Naar aanleiding van diverse klachten zijn er op het treintraject tussen Enschede en Gronau drugscontroles gehouden. Met behulp van drugshonden werden treinreizigers gecontroleerd op het in bezit hebben van drugs. De Duitse politie heeft hierbij ook een actieve rol vervuld. Ook zijn er controles uitgevoerd op het station van Glanerbrug.
Op het station in Gronau werd een man aangehouden met drugs in zijn bezit. In de trein hebben diverse personen afstand gedaan van hun drugs. Tevens werd op het Miro-terrein tussen Enschede en Glanerbrug een auto gecontroleerd waar drugs werden aangetroffen. De bestuurder en nog een man werden aangehouden.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.