Nieuws

112 Nieuws: Auto belandt in sloot bij aanrijding in Almelo | Katalysatoren gestolen van auto's in Zwolle

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van maandag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

17.00 uur | Auto belandt in sloot bij aanrijding Almelo

Bij een aanrijding op het industrieterrein in Almelo is vanmiddag een auto in de sloot beland. De twee auto's botsten op elkaar op de Bedrijvenparksingel op het Bedrijvenpark Twente. Het bestelbusje belandde hierbij in het water. Het andere voertuig raakte ook flink beschadigd. Niemand raakte uiteindelijk gewond.
Auto belandt in sloot in Almelo
Auto belandt in sloot in Almelo © News United / Alwin Winkel

16.15 uur |Katalysatoren gestolen bij vakgarage in Zwolle

Dieven hebben afgelopen weekeinde hun slag geslagen bij vakgarage Van der Vlies aan de B. Franklinstraat in Zwolle. Daar werden op het afgesloten terrein van het autobedrijf de katalysatoren weggenomen van vier auto's. Het schadebedrag bedraagt volgens een woordvoerder van het bedrijf meer dan tweeduizend euro. Vijfhonderd euro plus per katalysator. Hij ontdekte de diefstal vanmorgen vroeg. "Het moet ergens tussen vrijdagmiddag en maandagmorgen acht uur zijn gebeurd."
Het is katalysatordieven te doen om de edelmetalen die in de katalysator zitten en niet om het onderdeel zelf. Het palladium en platina dat erin zit leveren in de illegale handel veel geld op. De manier waarop de dieven te werk gaan is dan ook weinig subtiel, zegt de eigenaar van de vakgarage. "Aan de voorkant hebben ze nog een sleutel gebruikt om de katalysator los te krijgen, maar aan de achterkant is de uitlaatpijp met een slijptol dwars door gezaagd."
Tegen de diefstal van auto-onderdelen is weinig te doen. "Er worden ook complete koplampen gedemonteerd en audio-apparatuur van dure auto's. Zelfs kentekenplaten. Alles wat maar geld opbrengt", aldus de bedrijfswoordvoerder. "Het is schering in inslag. Niet alleen bij de autobedrijven hier op De Marslanden, maar ook van particuliere auto's die gewoon langs de openbare weg staan wordt van alles gestolen."
Hij heeft geen camerabeveiliging op zijn terrein, maar is wel van plan die de komende weken te laten installeren. Maar het garandeert niet dat de criminelen voortaan een blokje omlopen. "Ze weten precies wat ze moeten hebben en waar ze het kunnen halen. Dus als ze willen, laten ze zich echt niet tegenhouden door een hek en een camera."

14.20 uur | Aanhanger op de zijkant op A28

Op de A28 tussen Zwolle en Nieuwleusen is een lege aanhanger op de zijkant beland door de harde wind. Er raakte niemand gewond en ook de auto bleef onbeschadigd. De rechterrijstrook van de snelweg was afgesloten, het verkeer ondervond lichte hinder. De berger heeft de aanhanger meegenomen
Aanhanger op de zijkant op A28
Aanhanger op de zijkant op A28 © HW Fotografie

9.50 uur | Brandweer blust brand bij Smileyveld in Enschede

De brandweer heeft, naar nu bekend is geworden, gisteravond een brand geblust op het Smileyveld aan Het Stroink in Enschede. De brand was onder een overkapping, waar een afvalcontainer en pallets stonden. Waarschijnlijk is er sprake van brandstichting. Het Smileyveld is een locatie waar vaker vernielingen worden aangericht.
Brand onder overkapping op Smileyveld in Enschede
Brand onder overkapping op Smileyveld in Enschede © Dennis Bakker/News United

7.30 uur | Politie doet onderzoek naar dode op straat in Deventer

Op Het Vlier in Deventer is vanmorgen om half acht een dode op straat aangetroffen. De politie is bezig met een uitgebreid onderzoek. Nog niet duidelijk is wat er is gebeurd en wie de overleden persoon is.
Onderzoek naar overleden persoon op straat in Deventer
Voor meer bijzonderheden lees het artikel op de nieuwspagina van RTV Oost online.
Politie onderzoekt toedracht dode op straat
Politie onderzoekt toedracht dode op straat © Jan Willem Klein Horstman/News United

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.