nieuws

College geeft groen licht voor natuurbegraafplaats in Bathmen, maar met minder graven

Er is veel protest tegen de begraafplaats
Er is veel protest tegen de begraafplaats
Het college van Deventer heeft groen licht gegeven voor een natuurbegraafplaats op landgoed 't Hemeltje in Bathmen. Wel moet het beoogde aantal van 6000 graven omlaag.
Stichting IJssellandschap kan nu verder met het omstreden plan voor een bosbegraafplaats. De gemeente is positief over het plan omdat het bijdraagt aan het herstel van landschap en wandelpaden. Daarnaast biedt het een kans om het buitengebied economisch in leven te houden.
Projectleuder Rob te Wierik is blij met het besluit, schrijft de stentor. Het is volgens hem een belangrijke stap. Over het aantal van 6000 graven blijft hij vaag: "Wij staan ervoor dat het bosbegraven in het landschap moet passen. Dát moet in het bestemmingsplan komen, niet zozeer een getal".
Theodoor Sandberg, eigenaar van huis 't Hemeltje, is juist teleurgesteld. Hij is tegen de komst van een natuurbegraafplaats op het landgoed. Als een deel van landgoed 't Hemeltje wordt ingericht als bosbegraafplaats, dan heeft dat volgens Sandberg grote negatieve gevolgen voor de recreatieve functie van het historisch gebied.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.