nieuws

Hatenboer tekent petitie tegen zijn eigen bezuinigingsvoorstel over bibliotheek Enschede

De handtekening van de wethouder onder de petitie
De handtekening van de wethouder onder de petitie
Er is commotie ontstaan over een tweet van cultuurwethouder Jeroen Hatenboer. Hij plaatste op Twitter een foto van zijn handtekening onder de petitie tegen de bezuinigingen op de bibliotheek. En laat dat nou net zijn eigen beleid zijn.
"Eindelijk zelf tijd gehad om de petitie te tekenen!", schrijft Hatenboer. Maar die opmerking levert hem veel kritiek op. "Merkwaardig", reageert iemand. "Degene die 6 ton bezuinigingen eist, tekent een petitie daartegen?" Er wordt hem gevraagd of hij soms een schuldgevoel heeft. Een andere Twitteraar wil duidelijkheid: is Hatenboer nu voor of tegen de bezuiniging?
Voor Hatenboer was de commotie aanleiding om een verklaring te sturen naar de raad en de overige leden van het college. Daarin schrijft de wethouder: "Er wordt gesuggereerd dat ik afstand neem van het collegevoorstel 'Actualisatie Cultuurplan'. Met klem wil ik u erop wijzen dat daar geen sprake van is!"

Bezuinigen met behoud van vestigingen

Volgens de wethouder wil hij absoluut niet dat er vestigingen van de bibliotheek dichtgaan, maar liggen er wel mogelijkheden om te bezuinigingen door de hele organisatie nog eens onder loep te nemen. "Wij denken daarom dat het mogelijk is om voor 2,6 miljoen euro een volwaardige bibliotheekfunctie voor Enschede te realiseren." Wat Hatenboer betreft hoeft dat niet de sluiting van vestigingen te betekenen.
Enschede wil 600.000 euro bezuinigen op de bibliotheek. Maar daar is veel kritiek op. De laatste jaren is al flink bezuinigd en volgens de bibliotheek betekent een nieuwe bezuinigingsronde het einde voor een aantal vestigingen. De bibliotheek is daarom een petitie begonnen. Ook zal maandag tijdens de raadsvergadering geprotesteerd worden tegen de bezuinigingen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.