Nieuws

112 Nieuws: Almeloër opgepakt voor overval supermarkt | Brandweer redt zwaan

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van dinsdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

16.00 uur | Aanhouding overval

De politie heeft gisteravond een man (19) uit Almelo aangehouden die ervan wordt verdacht een supermarkt in zijn woonplaats te hebben overvallen.
De overval was op 4 oktober vorig jaar bij een Albert Heijn-vestiging aan de Nieuwstraat. De overvaller liep naar de servicebalie en bedreigde een medewerker met een wapen. Hij ging er met een onbekend geldbedrag vandoor.
De overval was op dinsdag 4 oktober 2022
De overval was op dinsdag 4 oktober 2022 © News United

11.20 uur | Brandweer redt zwaan met gebroken vleugel

De brandweer heeft een gewonde zwaan gered , die hulpeloos rond zwom in een wetering bij Scheerwolde. Het dier had een gebroken vleugel en kon vanwege de steile oever niet meer vanuit het water op de kant komen. De zwaan kon met een haak en een visnet worden gevangen en is overgedragen aan de dierenambulance.
Brandweerlieden weten gewonde zwaan te vangen
Brandweerlieden weten gewonde zwaan te vangen © Compact Media

10.00 uur | Verkeer staat vast op A1 bij Deventer na kettingbotsing

Twee auto's en een bestelbus waren van morgen betrokken bij een kettingbotsing op de A1 bij Deventer. Daardoor staat het verkeer in de richting van Twello vast. Twee van de vier rijstroken zijn afgesloten. Er staat file van zes kilometer. Het verkeer moet rekening houden met een half uur vertraging.
Ongeval veroorzaakt weer verkeersellende op de A1 bij Deventer
Ongeval veroorzaakt weer verkeersellende op de A1 bij Deventer © Rens Hulman
Bij het ongeval waren vier personen betrokken. Zij zijn door ambulancepersoneel nagekeken op letsel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De brandweer is bezig met het beveiligen van een airbag in één van de auto's , die niet is afgegaan. De airbag wordt losgekoppeld van de accu om te voorkomen dat ie alsnog op een onbewaakt ogenblik afgaat, wat een levensgevaarlijke situatie kan opleveren.
De laatste tijd zijn er vrijwel dagelijks ongevallen op de A1 op het traject met vier rijbanen tussen Deventer en Twello.
Ongeval op A1 bij Deventer

09.40 uur | Politie houdt twee mensen aan bij inval in woning

De politie heeft vanmorgen bij een inval in een woning aan de Krimweg tussen De Krim en Coevorden op de grens van Overijssel met Drenthe twee personen aangehouden. Het gaat om een 53-jarige man en 42-jarige vrouw, allebei uit Bussum.
De reden voor de politie-inval was de aanwezigheid van een hennepkwekerij met 1300 planten. Het tweetal is door de politie meegenomen.
Inval politie in woning met hennepkwekerij bij De Krim
De woning staat op een afgelegen plek aan het kanaal van de Lutter Hoofdwijk. De bewoners zouden geen contact met hun omgeving hebben.
Politie verricht arrestaties in woning met hennepkwekerij
Politie verricht arrestaties in woning met hennepkwekerij © Persbureau Meter

06.50 uur | Schuur in weiland bij Rijssen in brand gestoken

De politie gaat geen verder onderzoek doen naar een geval van brandstichting, gisteravond aan de Oosterhofweg in Rijssen. Daar ging een oude schuur in een weiland in vlammen op. De brandweer van Enter heeft de brand geblust. De politie kwam ter plaatse en vond aanwijzingen dat de overkapping in brand is gestoken. De daders zijn onbekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.