Nieuws

Verdachte McDonald's-moord Zwolle onderzocht in Pieter Baan Centrum

Gewonde bij schietpartij in McDonalds Zwolle
Gewonde bij schietpartij in McDonalds Zwolle © News United / Stefan Verkerk
De verdachte van de dubbele moord in de McDonalds in Zwolle wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Hoewel het onderzoek volgens de Officier van Justitie mogelijk niet een volledig beeld geeft van de toerekeningsvatbaarheid van de schutter, ging de rechtbank toch in het verzoek mee.
De 33-jarige man uit Rozendaal schoot op 30 maart rond 18 uur, in een volle McDonald's in Zwolle, de twee broers Ali en Hüseyin Torunlar dood. Hoewel het al de vierde zitting was, was hij vandaag pas voor het eerst zelf aanwezig. Geëmotioneerd gaf hij aan mee te willen werken aan onderzoek van het Pieter Baan Centrum, ook al vindt hij dat niet nodig.
In de rechtbank in Zwolle zaten ook tientallen familieleden van de slachtoffers, verdeeld over drie zalen.

Opname

Dat de man de schutter is, heeft hij al bekend en staat volgens zijn advocaten ook vast. Maar de vraag is in hoeverre hij toerekeningsvatbaar was op het moment van de schietpartij. Deskundigen hebben zelfs twijfels over een mogelijke zwakbegaafdheid.
De verdachte gaf eerder al aan dat hij pas tijdens de inhoudelijke behandeling meer gaat vertellen over waarom hij tot zijn daad is gekomen. Wel gaf zijn advocaat aan dat de man veel last heeft van de gebeurtenis en ook veel spijt.
Door de observatie in het Pieter Baan Centrum lijkt een inhoudelijke behandeling van de zaak nog even te duren. De verwachting is dat dit niet eerder dan eind dit jaar zal zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.