Cultuur

Uitvinder Harry (79) bouwt gekke klokken

Harry (79) laat ons een van zijn klokken zien
Harry (79) laat ons een van zijn klokken zien © RTV Oost
Hij noemt zichzelf géén klokkenmaker, de 79-jarige Harry Kieftenbeld uit Lemelerveld. Hij noemt zichzelf liever een uitvinder die bestaande klokken ombouwt tot allerlei gekke creaties. Zo bouwde hij onder meer een koekoeksklok met onderdelen van een cd-speler en een elektrisch fietsje met in het voor- en achterwiel een klok die de zomer- en wintertijd aangeeft. ''Ik maak klokken die niemand anders heeft'', zegt hij glunderend.
Waar de klokken vandaan komen? ''Allemaal van Marktplaats'', aldus Kieftenbeld. ''Soms wacht ik maandenlang een advertentie af voordat ik voorzichtig een bod doe. Meestal willen ze er dan wel een keer vanaf. Anders wordt het een hele dure hobby'.'
Videorecorders, cd-spelers, leidingen van een centrale verwarming en zelfs een deodorantbus. Harry Kieftenbeld haalt van alles in zijn werkplaats uit elkaar om er een nieuwe klokcreatie van te maken. In zijn woonkamer tikken meer dan 50 verschillende klokken. Verslaggever Pim Paalhaar ging klokslag 12 uur 's middags bij hem langs:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.