Nieuws

Vierde verdachte aangehouden voor brandstichting bij zonweringsbedrijf in Zwolle

Vierde verdachte aangehouden voor brandstichting bij zonweringsbedrijf in Zwolle
Vierde verdachte aangehouden voor brandstichting bij zonweringsbedrijf in Zwolle © RTV Oost
De politie heeft vandaag een vierde verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de brandstichting bij een zonweringsbedrijf aan de Braunstraat in Zwolle. Het gaat om een 57-jarige man uit Apeldoorn.
Eerder werden al drie verdachten uit Apeldoorn opgepakt voor de brand op 16 juli vorig jaar. Het gaat om een 49-jarige vrouw, een 48-jarige man en een 20-jarige man. Het voorarrest van de twee mannen werd onlangs met negentig dagen verlengd. De 49-jarige vrouw is vrijgelaten, maar blijft nog wel verdachte. Door de brand ontstond er flinke schade aan het pand.
De 57-jarige Apeldoorner blijkt ook verdachte te zijn bij nog vier andere zaken. Het gaat om meerdere vernielingen bij een bedrijf aan de Rondweg in Wezep tussen 2019 en 2020 en een bedrijfspand aan de Warmtekrachtstraat in Hattemerbroek in 2019. Ook wordt hij verdacht van brandstichting van een voertuig op 21 november 2021 aan de Kalkoenweg in Ermelo en brandstichting van een bedrijfspand aan de Herderlaan in Ermelo op 31 januari 2022.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.